Poslanci so včeraj s 34 glasovi za in 18 proti odločili, da se ukine dodatek za delovne aktivne. Kdo so poslanci, ki so glasovali za je verjetno vsem jasno. Proti so bili poslanci Levice in SDja … Vsi ostali pa so pokazali svoj pravi jaz – še posebej zato, ker so se prejšnji teden nagradili z eno minimalno plačo letno, ko so razbremenili lestvico za odmero dohodnine.

Včeraj sem gledal to sejo. In priznam, da me je bilo sram ko sem opazoval poslance, ki ne glasujejo po svoji vesti, ampak glasujejo po ukazu. Sram me je, da takšni ljudje odločajo o naših usodah – predvidevam, da polovici njih ni jasno kaj so sprejeli, ampak so sprejeli, ker so pač to morali.

In poskusi Levice in SD, da bi v teh poslancih prebudili kanček človeške topline je padel na precej neplodna tla. No, v bistvu so se raje odločili, da se vzdržijo glasovanja …

Sicer bo čez par dni jasno kdo je bil tisti, ki je bil ZA in kdo se je vzdržal. Šlo je za znesek 16 mio evrov – prejšnji teden, ko so razbremenili lestvico za odmero dohodnine pa je država izgubila 135 milijonov evrov. Zgolj za občutek.

Ministrica, ki je predlagal to ukinitev je Ksenija Klampfer. Prihaja iz kvote stranke SMC. In priznam, da v vem tem času odkar je ministrica, je nisem še zasledil nikjer – ali to pomeni, da dela dobro? No, v tako majhni državi je vseeno dobro vedeti kdo je minister in ga tudi vsake kvarte videti v kakšnem mediju. Še posebej, če se odloča za tako neumne poteze kot je bila ta ukinitev.

Počasi se bom moral zavedati, da je Slovenija dežela, ki je čudovita in krasna. In v njej živijo super ljudje. Ampak taisti ljudje ne znajo oddati pravega glasu na volitvah in vedno izberemo tiste, ki potem vse “zajebajo”, ali pa so zgolj tako nesposobni, da jim nekdo drug ukrade “vajeti iz rok”, ko so na oblasti. Žalostno je, da leva vlada ukinja takšne stvari, ko pa bi to morala biti domena desnice. Razen .. Če gre za sodelovanje vlade z desnico in se rišejo obrisi nečesa, kar si nihče ni želel …

No, jaz komaj čakam, da pride na dan dokument z imeni in priimki poslancev, ki so glasovali za ukinitev dodatkov. Sram me je. Resnično sram v njihovem imenu.

Ukinitev dodatka za delovno aktivnost izglasovan ZA 34 PROTI 18 od 74 prisotnih poslancev
Ukinitev dodatka za delovno aktivnost izglasovan ZA 34 PROTI 18 od 74 prisotnih poslancev / Foto: Primož Siter