Zaupate strokovnjakom na facebooku, ki delujejo v različnih skupinah? Verjamete, da se da gripo ozdraviti s pomočjo timijana in jagod črnega bezga? Potem je tale zgodba iz Kolorada kot nalašč za vas – upoštevanje nasvetov “facebook strokovnjakov” je pripeljalo do smrti 4-letnega fantiča Najeeja. (vir)

Včasih, pred pojavom internetov in predvsem družbenih omrežjih ni bil vsak strokovnjak za vse. Zadnja leta temu ni več tako in ni odgovora na vprašanje, ki ga ne bi “facebook strokovnjaki” znali rešiti. V internet svetu je vse lepo in preprosto in za vsako bolezen raste rožca.

Tudi za 4-letnega so se našli strokovnjaki, ki so materi v skupini Stop Mandatory Vaccination (preko 140.000 članov in vodi jo nasprotnik cepljenja Larry Cook, ki služi z donacijami in prodajo knjig) ob gripi otroka svetovali, da naj se ne odloči za tamiflu, ampak naj ga zdravi s pomočjo timijana, kumar in krompirja in jagod črnega bezga. (vir)

  • “You’re better off taking Vitamin D and C, Elderberry, Zinc, and eating lots of fruits and vegetables,” one commenter replied.
  • Another group member suggested putting sliced potatoes and cucumbers on the child’s forehead. Yet another suggested giving the child vitamin C until it caused diarrhea.

Mama je verjela ljudem z internetov in iz facebook skupine in njej 4-letnik je umrl. Ker se bo sedaj usul “protest” nasprotnikov cepljenja – ja, otroku so dali tamiflu, ko je bilo že zelo prepozno in sedaj se lahko vsi tisti “najbolj pametni” iz skupine zamislijo nad svojim početjem. Nekoč so ljudje verjeli zdravnikom – sedaj pač raje verjamejo tistim z internetov, ki sicer nimajo pojma o medicini in ki so vse svoje znanje pridobili ravno v takšnih skupinah, kjer si “istomisleči” med seboj ploskajo, navdušeno pozdravljajo in delijo “svoje znanje” naprej.

Upam, da bo komu, ki širi “ideje” o nasprotovanju cepljenja in vsem ostalem (5G, ravna zemlja, chemtrailsi) tale primer opomnil na to, da je realnost nekaj drugega od imaginarnega sveta, kjer je vsak “strokovnjak” tudi za medicino …

Nasprotniki cepljenja na Facebooku in njihova argumentacija nasprotovanja cepljenju

Nasprotniki cepljenja na Facebooku in njihova argumentacija nasprotovanja cepljenju