Hrvaška nas prehiteva na področju legalizacije (liberalizacije) marihuane. Mirela Holy, iz stranke SDP, je predstavila njihov predlog Lex cannabis, ki ga bodo vložili v “sabor”. V njem je med drugim urejeno tudi področje rekreativnega uživanja marihuane – vsak polnoletna oseba bo lahko za svojo uporabo vzgajala devet rastlin z visoko vsebnostjo THCja. Pri nas pa so birokrati tisti, ki se z vsemi močmi borijo proti legalizaciji marihuane!

Bravo Hrvaška in stranka SDP za Lex cannabis. Končno se nekdo zaveda, da je “prohibicija” veliko slabša, kot pa je urejen trg, kjer veljajo pravila. Znebiš se črnega trga, veš kaj je na trgu, predvsem pa demistificiras vse skupaj in bogato napolniš državno blagajno.

To, kar sam “tumbam” že vrsto let – da bi morali storiti tudi v Sloveniji so se odločili, da naredijo na Hrvaške. Pri nas se ne da, ker so to področje v Sloveniji ugrabili birokrati, ki se trudijo, da se stvari nikamor ne premaknejo – še prevoda konvencije iz leta 1961 niso sposobni spraviti pravilno skupaj … In ja, taisti ljudje so edini na svetu ugotovili, da sta bili v Sloveniji dve smrti zaradi marihuane (jeap, čeprav je to nemogoče – edino, če ti pade na glavo 50 kg marihuane v kocki).

Zakaj torej Hrvaška pripravlja Lex cannabis? Ker se zavedajo, da je marihuana dobra na več področjih – kot nadomestek za plastiko, kot rastlina za čiščenje onesnaženih tal, kot proizvodno sredstvo za izdelavo majic in ostalih izdelkov.

V končni fazi je marihuana odlična tudi za turizem! Izkušnje po svetu kažejo, da so vsi strahovi, da bi se povečalo število kriminala, povsem brezpredmetni. Tudi strašenje, da se začne z marihuano, konča pa s heroinom so že zdavnaj “passe”.

Če gre na Hrvaškem Lex cannabis skozi sabor, bo to velik korak naprej na tem področju, predvsem pa bo to krepka zaušnica našim birokratom, ki se borijo proti svojim strahovom. Taiste ljudi, ki že leta in leta kroijo to “politiko”, bi bilo potrebno preprosto odstopiti ali pa se z njimi precej resno pogovoriti. Namreč, zaman se trudijo stranke, da bi spravile skozi zakon, ki bo liberaliziral to področje, če se vse zatakne pri enem birokratu na ministrstvu.

Lahko pa naredimo tudi malce bolj preprosto stvar – vzamemo njihov Lex cannabis in ga prevedemo v naš jezik. In liberaliziramo in legaliziramo marihuano!

Kdaj bo Slovenija legalizirala marihuano in naredila red na tem podrocju

Kdaj bo Slovenija legalizirala marihuano in naredila red na tem podrocju

One Response to Hrvaška dobi Lex cannabis / devet rastlin konoplje bo lahko vzgajal vsak / kaj pa v Sloveniji?

  1. Miha Kralj pravi:

    To je to. Super napisano in predvsem dobra kritika našim “strokovnjakom”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.