Švica zaustavila uvajanje omrežja 5G zaradi možnih vplivov na zdravje je naslov članka na portalu Ni nam vseeno, kjer se zadnje čase vse bolj ukvarjajo in strašijo s škodljivostjo omrežja 5G. Skočili so na vlak, ki prinaša klike in všečke in ljudje nekritično delijo njihove vsebine, čeprav gre za #fakenews.

Prek0 1000 delitev članka, ki je zavajajoč in z realnostjo nima nobenega stika. Ampak saj temu so namenjeni takšni portali, kajne?

Če bodo dovolj vztrajni bodo ljudje dejansko začeli verjeti, da je 5G tehnologija nekaj strašnega, čeprav ima vsak uporabnik v svojem žepu mobilni telefon, katerega WiFi deluje na frekvencah na katerih deluje 5G tehnologija. Ampak za “facebook strokovnjake” je to povsem nepomembno.

Bafu, na katerega se sklicujejo, ni prepovedal ničesar, niti ni ustavil ničesar.  Na portalu Ni nam vseeno so zapisali: Kot piše Financial Times, je švicarska okoljevarstvena agencija Bafu zahtevala zaustavitev 5G, saj trenutne smernice za izpostavljenost sevanju v večini primerov onemogočajo uporabo omrežja 5G. 

Kar je seveda laž in zavajanje – representative of Bafu said these letters did “not contain any recommendation to stop the permitting of 5G base stations”.

V Švici še vedno deluje 5G omrežje, čeprav bi nekateri tako radi prikazali, da to ni res. Pri Bafu so zanikali kompletno zadevo. Bafu je izpostavil določene nove (prilagodljive) antene,  za katere še nimajo izdelanih smernic za meritve in niti še ne poznajo časovnega okvirja kdaj bi lahko to merili.

Švica ne zaustavlja graditve 5G omrežja, niti ga ne prepoveduje. Še vedno lahko gradijo omrežje s trenutnimi antenami. 

Swiss agency denies ban on 5G roll-out over health concerns (updated)However, in a statement to Mobile World Live, a representative of Bafu said these letters did “not contain any recommendation to stop the permitting of 5G base stations”.

Switzerland denies halting 5G rolloutsResponding to a report by Financial Times (FT), a representative of the Federal Office for the Environment (FOEN) admitted it had recently written to the nation’s 26 regional authorities, known as cantons, regarding the placement of 5G equipment. However, the representative said an FT assertion the communication called on cantons to put planning permission for next-generation equipment on ice was “misleading”.

“The Federal Office for the Environment’s (FOEN) letter to the cantons does not contain any recommendation to stop the permitting of 5G base stations” the representative told MWL, adding: “Rather, it sets out how the cantons can proceed with the permitting of 5G and adaptive antennas until FOEN’s enforcement aid on adaptive antennas is available.”

Ja, prav smešno je, kako nekateri nekritično delijo vsebine, ki jih niti ne razumejo. Ampak ljudem je to “fajn”. In če v Švici prepovedujejo 5G omrežje, kot je zavajal portal Ni nam vseeno, potem tudi pri nas ne želimo takšnega omrežja, kajne? No, v Švici deluje 5G omrežje, ptice še vedno živijo in svet se normalno vrti naprej.

Za nasprotnike 5G omrežja pa je vsaka takšna informacija rešitev in jo z veseljem delijo med svoje somišljenike.

V Sloveniji obstajajo nasprotniki uvedbe 5G tehnologije
V Sloveniji obstajajo nasprotniki uvedbe 5G tehnologije