Protesti Ljubljana 15 maj 35 Protesti Ljubljana 15 maj 35

Miran Ojstršek, zaposlen v gostilni Oštirka v Celju, je fizično napadel protestnico

Prejšnji petek so bili protesti po celi Sloveniji. Tudi v Celju, kjer pa je prišlo do primera, ko je Miran Ojstršek, zaposleni v gostilni Oštirka fizično napadel protestnico in jo z roko udaril v čeljust, ker mu je šla glasnost žvižganja na živce. Ja, obstajajo moški, ki se fizično lotijo žensk …

Seveda kot vedno obstajata dve verziji zgodbe. Ena zgodba je zgodba osebe, ki je dobila udarec in ena Mirana Ojsterška, zaposlenega v gostilni Oštirka, ki opravičuje svoje dejanje in trdi, da ni nikogar “na gobec” – na žalost je v njegovi zgodbi preveč nelogičnosti, da bi mu kdorkoli verjel. Da tega, da so številni udeleženci protesta potrdili zgodbo protestnice niti ne omenjam.

Očitno bi nekateri vzeli zakon v svoje roke in obračunali s protestniki s fizičnim nasiljem.

“Včeraj sem bila, kot vsak petek ob 19h, na mirnem shodu za boljšo in zdravo državo v mojem Celju… s transparentom sem mirno hodila po glavni ulici skozi mesto, ko me je nadrl gospod “A te ni sram, da hodiš tu?”… odvrnila sem mu ponosno “Ne, ni me sram.” Potem je gospod stegnil roko in me udaril v čeljust. Udaril. Obnemela sem…”

To je bil zapis, ki se je že pred dnevi pojavil na Facebooku in ki je pokazal, da se pač vsi ne strinjajo s protesti in jih tudi motijo – celo tako, da so pripravljeni fizično obračunati s protestniki. To, da se je Miran Ojstršek spravil na žensko veliko pove o njemu.

Ampak njegova zgodba je zanimiva.

“Do eskalacije neljubega dogodka prišlo ravno na prvi dan Tedna restavracij, ko smo po skoraj treh mesecih zaprtja in obilici vloženega truda ponovno uspeli napolniti gostilno. Ne glede na to kdo je zain kdo proti, kdo se želi javno izražati in kdo ne, so petkovi glasni protesti za naše goste moteči. Tudi sam sem izrazii nezadavoljstvo s tem, ko sem prijel za piščalko gospe, ki mi je zatrobila v obraz, brez da bi se je pri tem kakorkoli dotaknil. To je bila moja edina napaka, za katero se iskreno in javno opravičujem. Opravičujem se tako gospe kot organizatorjem dogodka.”

Zanimivo. Protestnica je udarec v obraz dobila na Stanetovi ulici, ki je od gostilne Oštirka oddaljeno 100 metrov – torej zgoraj omenjeno ne drži. Tudi to, da so drugi protestniki opozorili, da naj bi Miran Ojsteršek dvakrat fizično ukrepal, eni je res vzel piščalko z drugo pa naj bi fizično obračunal ga postavlja na laž.

Ampak, ker njega motijo protestniki, si lahko očitno privošči nasilje nad protestniki. Precej podobno mi tole zveni kot poziv Petra Hrastelja, ki je pozival k posipanju risalnih žebljičkov pred časom … Žalostni časi so, ko moški udari žensko … Ampak očitno je to domet nekaterih …

Protesti Ljubljana 15 maj 35

  1. Kar mene najbolj moti, oziroma me navdaja z grozo je dejstvo, da smo prišli do stanja, ko si posameznik drzne ukrepati proti množici. En sam, posameznik, prosti desetim, stotim, morda celo tisočim? Moraš biti prekleto samozavesten, da kaj takega storiš. Ali pa se pod protekcijo fašističnih oblasti in zaledja počutiš superiornega in nedotakljivega. Kot bi gledal film iz nekih drugih časov, ko so se posamezniki znašali nad denimo Judi, gruča pa si ni drznila ukrepati. Srhljivo. Bolj kot prepričanje, da gre za slabiča, ki se znaša nad šibkejšimi je zaskrbljujoče dejstvo, da eni dobivajo občutek pripadnosti odredom »redarjev«…….

  2. Povedno je tudi to, da sta tadva kretena, Ojstersek in Hrastelj, tarnajboljsa prijatelja.

    Ptiči istega perja….

  3. Mi je zadnjič sodelavka razlagala prigode, ko sta šla z možem z motorjem po Albaniji. Se ustavita pri neki hiši da kupita oljčno olje in moški je vpričo njiju nalomil svojo ženo. To je bilo zanj očitno nekaj povsem normalnega, onadva pa nista vedela, ali naj posredujeta. Na srečo nista, ker bi dobila še onadva batine. Tako da ženske pretepajo še marsikje po svetu in večinoma top njihovi dragi. Pri nas je bilo to do sedaj bolj redkost, bo pa očitno tega vse več, saj je menda mešanje kultur zelo zaželeno. Vsaj tako menda meni Tanja Fajon.

  4. Prvo kot prvo tale entiteta katera je mlatila to našo protestnico in jo žalila , od kdaj pa je ta izmeček gospod !
    In kje je ta opštarija , da je več niti pogledam ne oziroma če grem mimo da vem kje se nahaja takšno vulgarno primitivno, pokvarjeno osebje .Da lahko pokažem vsakemu človeku kako se ne sme ponašati posebno otrokom in da otroke poučim kje se je nevarno zadrževati . V tako sprdačino od gostilne ne grem niti na WC !

Komentarji so zaprti.