Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator

Nas drugi val Covid-19 čaka, ker ni dovolj migrantov?

Zadnje dni je vse več informacij, da prihaja drugi val Covid-19. Ob tem se mi zastavlja vprašanje, če nas drugi val čaka, ker ni dovolj migrantov? Že vrsto let namreč poslušamo koliko migrantov prihaja v Slovenijo in kaj vse bodo ti migrantje storili v Sloveniji.

Kljub temu, da jih je bilo pred zadnjimi volitvami 100.000 tik pred mejo (po poročanju vladajoče stranke, ki je celo predvolilno kampanjo bazirala na tem #fakenews), le teh ni bilo nikoli v Slovenijo. Ja, trenutno vladajoča stranka se zaveda, da je prestrašen narod dober narod in posledično, če ni migrantov s katerimi nas strašijo že leta, je sedaj priročen drugi val Covid-19 in žuganje s prsti.

Sicer se zavedam, da bo v primeru drugega vala vsega kriva vlada Marjana Šarca, ker ni zaprla meja, ker je pustila prazna skladišča – laž in laž, ampak za volivce desnice je to zgolj in samo resnica in da bo Zdravko spet ponavljal besede “ljudje so umirali” in Matej se bo pogovarjal z voznikom tovornjaka, ki bo prevažal zaščitno opremo in ga bodo na koncu nategnili.

Vse, kar se je dogajalo v zadnjih treh mesecih bomo verjetno še enkrat doživeli – kot v slabem filmu, kjer zaradi pomanjkanja denarja ponovijo del filma v upanju, da ljudje ne bodo opazili tega.

Sedaj imamo odprte meje, ljudje lahko prehajajo meje brez karantene. Milan Krek in NIJZ ne dajeta nobenih konkretnih informacij o nošenju mask (zgolj na javnem prevozu so še obvezne) in vsak dan se ljudje sprašujejo zakaj je takšna komunikacija v Sloveniji? Odgovor je preprost – ker če ni natančnih informacij, potem lahko ves čas groziš in ves čas spreminjaš svoje odločitve in tako zmedeš narod, ki mu ni več jasno kaj in kako.

Nazaj k Covid-19. Vse večje želje so, da bi ljudje v Sloveniji v borbi proti Covid-19 uporabljali aplikacijo, ki bi nas “sledila”. Včeraj so spin doktorji na tviterju že začeli s to akcijo in spinanjem te teme. Kako prav bi prišlo nekaterim, da bi lahko sledili vsakomur in tako imeli vse podatke o vseh, kajne? Podobno, kot je Aleksandra Pivec dobila 24/7 varovanje – kar pomeni, da nekdo točno ve kaj počne in s kom je v vsakem trenutku. Ampak očitno politiki niso dovolj, sedaj je treba nadzorovati še narod.

Namesto, da bi več testirali (število testov je padlo na 250 dnevno) in bi imeli tako točne podatke, so se odločili, da tega ne počnejo. Zakaj? Ker je potem lažje manipulirati. Predvsem pa, če prihaja drugi val Covid-19 me zanima zakaj ne zaprejo meja? Zakaj ne naredijo tistega, kar so tri mesece očitali Marjanu Šarcu? Mogoče pa jim to ni v interesu, ker kot sem omenil zgoraj – samo prestrašen narod je dober narod in Janez to dobro ve – vedno se bo našel sovražnik pred katerim nas bo on “branil”. Tako se rojevajo junaki …

Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator
Kaj je respirator in kaj je ventilator Zakaj ne obrazna maska s filtri in medicinski ventilator
  1. Nimam odgovora. Imam pa vprašanje. Zakaj je trenutna vlada zelo hitro zamenjala direktorja statističnega urada Slovenije? Ker niso dobili dovolj prilagojenih podatkov?
    Lp Srečko.

Komentarji so zaprti.