Ali še kdo razume vse te odloke, ki nam jih servira vlada na dnevni bazi in ki nimajo že od vsega začetka nobene veze z realnostjo in resnostjo situacije. En dan je aplikacija obvezna, drugi dan ne. En dan ne smemo nositi šalov, drug dan smo lahko zunaj brez mask. En dan gremo lahko v trgovino s tehničnim blagom, naslednji dan več ne. En dan lahko smučamo, drug dan so smučišča zaprta. Vlada, odjebite s to shizofreno komunikacijo in si jo vtaknite v rit!

Sam se imam za osebo, ki spremlja odloke in odločitve vlade v boju proti Covid-19. V bistvu sem v času Covid-19 na to temo spisal že zelo veliko objav, ki so vsebovale glavne poudarke spremenjenih odlokov, ki so bili pomembni za to, da so ljudje vedeli kaj lahko naslednji dan in kaj ne smejo.

To, da je ta ablast iz vseh teh odlokov naredila totalno sranje, ki ni nikomur več jasno, je tudi verjetno vsem jasno, kajne? Verjetno se tega niso lotili zaradi nesposobnosti (no, seveda so se), ampak iz preproste hudobije – zakaj ne bi “jebal” naroda, dokler narodu ne bodo popustile zavore in se bo nekaj zgodilo. Zaenkrat se jim ta del še ni uresničil, Slovenci pač dokazujemo, da imamo visok prag “tolerance”. Še posebej visok prag tolerance do Janeza.

Večini ljudem je jasno, da so ukrepi zgolj in samo za to, ker so lahko – ker si Hojs in ostali želijo, da se nad nami izživljajo s povsem neumnimi odloki, ki ne rešujejo življenj, jim pa omogočajo, da delajo kar želijo, ker jim nihče nič ne more.

Če se že najde kdo, ki dvigne glas, ga pač s svojimi trol farmami poskušajo diskreditirati – z objavo finančnih podatkov, z žalitvami, z grožnjami … Modus operandi desnice in domoljupcev, ki so za ta boj ustvarili kup medijev, ki pa jih nihče ne povoha, razen njihovi troli, ki morajo opravljati svoje poslanstvo – žaliti, pozivati k nasilju, groziti in ustvarjati vtis, da jih je neskončno veliko. K temu je potrebno prišteti še par “spin dohtarjev” aka samooklicanih strokovnjakov za komuniciranje (aka Kadič, Jeretič), ki s povsem predvidljivimi spini poskušajo usmerjati javno mnenje in seveda valiti krivdo za vse vedno na druge.

No, ne gre jim od rok to poslanstvo, saj število všečkov na tviterju je precej podobno kot “monopoly” denar v trgovini. Totalno hud izpadeš, ampak nikogar to ne briga. In takšni so tudi njihovi žalostni poskusi spinov, ki smo jim priča zadnje mesece.

In na koncu se seveda retorično vprašanje – če se odloki spreminjajo na dnevni bazi in ni nikjer strategije kaj in kako (kot je bil un pildek z barvami, ki so se ga držali ravno tri dni) se bo zapiralo in odpirali, ali res ta vlada verjame, da ji še kdo verjame ali pa da se res še komu sanja kaj lahko danes počne in kaj ne? Še Hojsu se ne sanja kaj so vse sprejeli pred dvema dnevoma, kamoli se bo sanjalo državljanom. In takšne razmere so odlične za to, kar počne SdS – ustvarja množično psihozo in ustvarja razmere, ki peljelo v …..

odjebite
odjebite