Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca je izjavil: Oceno je naredilo več znanih organizatorjev veliki dogodkov. Trg republike je velik 1 hektar, če razporedimo kvadrate in ljudi, ki so tam stali, dobimo to število. Imeli smo tudi program za prepoznavanje obrazov in točna številka je bila 31.600 ljudi, ki so se zbrali na shodu. Prosim??? Se je Stevanović s svojimi besedami samoovadil, kajti takšno početje je v neskladju z našim pravom!

Pustimo ob strani dejstvo, da Zorana Stevanovića aktualna ablast pusti pri miru, ko organizira proteste. Za njih ni ograj, za njih ni specialcev. Lahko mirno uničujejo parlament in šele potem se ablast odloči, da bo posredovala. Smešno, ampak vedno se zgodi posredovanje pri protestih, ki niso v petek. Naključje, kajne?

Še ena stvar je zanimiva. Janezu se ne zdi niti najman pomembno, da bi “obračunali” z njim, kot vsakodnevno obračunavajo z Jenullom in ostalimi petkovimi protestniki. Niti desnosučni mediji ne pišejo o Zoranu Stevanoviću, ampak se delajo kot da to ne obstaja. Ni naključij, kajne?

Če k temu prištejem še “govorice” po kuloarjih, da se je predsednik stranke Resni.ca cepil, čeprav bije boj proti temu, potem je vse bolj jasno kaj je njegovo poslanstvo in katero opcijo bo na volitvah podpiral. No, saj to je verjetno jasno že vsakomur.

Ampak nazaj k programu za prepoznavanje obraza. Če to ni “bučka”, potem je nekaj zelo narobe z državo v kateri živimo. Očitno lahko nekdo uporablja program, ki ga ni dovoljeno uporabljati in to tudi javno obelodani.

Če bi takšna izjava prišla s strani Mahniča & co. potem ne bi bil začuden. No, pa saj tudi v tem primeru nisem začuden.

Kot sem že zgoraj omenil – verjetno gre za iste sorte tiče, ki se trudijo v javnosti prikazati drugačne kot pa so sicer. Ker je on kot novi “mesija” mu ljudje brezpogojno zaupajo in posledično ima ambicije za vstop v parlamentarno politiko. In komu v tem trenutku godi nov obraz, ki stopa v politiko in je bil pred tem že član SNS in njegovo “delo” ga postavlja ravno tja, kamor mu vse več ljudi daje tudi mesto – na desni pol k SdSu.

Aja, pa še k številki 31.600. Gre za ogromno bučko in hudo pretiravanje. Bil sem tam, bilo je veliko ljudi, ampak vseeno manj kot nas je bilo leta 2011 na protestih pred parlamentom, ko so nasilni naciji prekinili proteste in je policija uporabila solzivec. Po moji oceni nekje okoli 12.000, glede na to, da nas je bilo leta 2011 na istem mestu okoli 20.000 in nas je bilo precej več.

p.s.: me zanima na katero bazo se veže “program za identifikacijo obraza”?!

protesti 28 maj 2021 ljubljana 7