marko pct marko pct

Mobilna aplikacija Marko PCT / shranite QR kodo in osebno izkaznico v aplikacijo

Ali greste kdaj v trgovski center oz. na kosilo v vašo priljubljeno restavracijo? Potem ste na vhodu najverjetneje že kdaj morali izkazati pogoj PCT. Postopek izgleda nekako tako: pridete do vhoda, kjer stoji PCT varnostnik, kateremu je treba dokazati, da izpolnjujete pogoj. Iz žepa ali torbice izvlečete telefon in ga odklenete. Kliknete na privzeto aplikacijo za izkazovanje pogoja PCT, za odpiranje katere je treba vtipkati kodo oz. skenirati svoj obraz. Ker si pred vstopom v notranjost na obraz že odgovorno namestite masko, jo morate za trenutek sneti, saj v nasprotnem primeru telefon ne bo prepoznal vašega obraza. 

Ko dokažete svoj PCT pogoj, je treba PCT varnostniku dokazati še svojo identiteto. Telefon držite v roki, medtem ko z drugo roko brskate po žepu ali torbici, odpirate denarnico in iščete svojo osebno izkaznico. Če imate srečo, vam stvari ne zletijo iz rok. Vseeno pa traja kar nekaj časa, gospa za vami pa že pošteno izgublja živce, saj se ji mudi po napolitanke in malinovec.

Ko končno dokažete, da izpolnjujete pogoj, varnostnik naveličano pomigne z glavo in vas spusti naprej. Nekaj metrov za njim se ustavite in telefon, osebno izkaznico ter denarnico spet pospravite v žep oz. torbico. A res ne gre lažje?

Gre. Če uporabljate aplikacijo Marko PCT, pridete mimo varnostnika v nekaj sekundah.

Marko je virtualni prijatelj, ki živi v vašem pametnem telefonu in za to potrebuje zanemarljivo malo pomnilniške nepremičnine. Rodil se je s poslanstvom, da vam pomaga pri izkazovanju pogoja PCT, in sicer z maksimalno pospešitvijo dostopa do QR kode PCT potrdila od zaklenjene naprave do prikaza na ekranu.

Dovoljuje tudi nalaganja poljubne fotografije, ki bo prikazana pod QR kodo potrdila.

Marko omogoča tudi enostavno menjavo QR kode s skeniranjem novega potrdila brez potrebe po prijavi, v prihodnjih različicah pa bo dovoljeval tudi personalizacijo ekrana, kjer je izpisana QR koda.

Vaši osebni podatki ostanejo samo vaši

Enostavno izkazovanje pogoja pa ni vse, kar Marko omogoča! Marko ceni vašo zasebnost in je ne želi deliti s spletom.

Aplikacija na vašem pametnem telefonu nima dostopa do spleta, zato zagotavlja popolno varnost in zasebnost uporabljenih podatkov.

QR koda in fotografija, ki ju za lažje izkazovanje pogoja PCT na lastno željo shranite v aplikaciji, ostaneta samo na vaši napravi. Podatkov, ki jih QR ponuja, aplikacija ne poskuša brati ali shranjevati, ampak jih samo preslika v format, ki je enostavnejši za izkazovanje pogoja PCT. Če uporabnik to želi, lahko ob dostopu do aplikacije izbere tudi možnost avtentikacije s PIN kodo ali biometrično prijavo s prstnim odtisom ali prepoznavo obraza.

100 % brezplačno

Marko je brezplačna aplikacija, ki poskuša izkazovanje pogoja pospešiti, kolikor se da. Na voljo je za vse mobilne platforme in nikoli ne stremi k poslovnim sodelovanjem ali monetizaciji. 

Aplikacija je bila oblikovana izključno z namenom enostavnejšega izkazovanja pogoja PCT.

V na prvi pogled dolgočasen moment in medij želi v prihodnjih različicah vnesti tudi nekaj možnosti za personalizacijo.

Dostop do aplikacije

Aplikacija je na voljo brezplačno na App Store in Google Play.

marko pct
marko pct