Če se je kdo spraševal kaj je to shizofrenost, ima sedaj odgovor na dlani. Janez Janša je kot premier svaril pred vstopom Ukrajine v NATO. Sedaj, ko je on v opoziciji, pa poziva k vstopu Ukrajine v NATO. Narobe svet? Ne, gre zgolj za desnosučno politiko.

Ko je bil premier je opozarjal, da naj bi bil vstop v NATO za Ukrajino razlog za rusko invazijo na Ukrajino. Sedaj, ko je v opoziciji, pa kljub temu, da je vsakomur jasno, da bi se s tem zaostrile razmere in bi vse skupaj rezultiralo v večje razsežnosti, poziva, da naj Ukrajina čim prej vstopi v NATO.

Jeap. To je njihova politika. Enkrat nekaj, drugič nekaj drugega. Odvisno od položaja v katerem so. Vedno pa so na nasprotnem polu tistih, ki so na oblasti, ko so oni v opoziciji pa naj gre še za tako neumne in banalne stvari. Pač njihova politika temelji na kontriranju in razdvajanju.

Smešno, če ne bi bilo žalostno. In mogoče je čas, da si nalijemo čistega vina in potegnemo črto in ugotovimo, da je za veliko razprtij v Sloveniji kriv prav Janez s svojimi pribočniki, ki se je očitno odločil, da razdelil to deželo na dva dela. In priznam, trudi se. Že ves čas osamosvojitve. In vedno se najdejo druge politične stranke, ki gredo na njegov “led”.

nato