advent opatija advent opatija

Advent v Opatiji / nasvet za vikend izlet

Advent v Opatiji je vredno obiskati! Tako, zapisal sem, čeprav nisem oseba, ki bi oboževala ta čas. Advent v Opatiji je manj kičast kot je kičasta Ljubljana, predvsem pa je bolj “prijazen mlajšim” in z veliko spremljevalnega programa. Če združite prijetno s koristim, potem je to dvojna zmaga. In obisk Opatije v tem času je lahko prijetna popestritev turobnega vremena na celini.

Ko sem bil konec novembra čez vikend v Opatiji, sploh nisem vedel, da bodo takrat “prižgali” lučke in uradno odprli “Advent v Opatiji”. Ko sem bil na sprehodu iz Voloskega do Ičičev,, sem se čudil zakaj je zunaj toliko ljudi – bilo je toplo vreme in ljudje v kratkih rokavih niso bili nič posebnega. Ko sem se bližal Opatiji, mi je vse skupaj postalo bolj jasno.

Naj najprej omenim to, da mi je precej “čudno”, ko vidim “pravljični advent” ob morju. Da mi to nekako ne gre skupaj, pa vendar, če nekdo dobro premisli vse skupaj, potem je to vse skupaj drugače. In v Opatiji je drugače. Čez dan je zanimiv sprehod čez park Angiolina, ki je postal “pravljična” vasica, prav tako pa vas na “promenadi ob morju” pričaka pridih prazničnih časov. Tudi “štante” imajo. Sicer jih zasedajo starši, ko se otroci lovijo ob morju. In vonj po praženih mandljih in vse ostalo kar sodi zraven. In veliko programa in veliko dogodkov, ki se odvijajo v tem času.

Zvečer se prižgejo luči. Teh je za moj okus malce preveč, ampak kdo sem jaz, da bi lahko pisal o okusu, kajne? In ljudje so dobre volje – kako ne bi bili, če pa je v začetku decembra bilo ob 21. uri okoli 10 stopinj in je bilo povsem prijetno zunaj na pijači s prijatelji.

Ja, Opatija je zelo lepa tudi v tem času. Priporočam za vikend izlet!