Pisalo se je let0 2001, ko je svet obnorela igrica Deluxe Ski Jump 2. Njen avtor je Finec Jussi Koskela in pred časom je prilagodil igrico Deluxe Ski Jump 2 tudi za iOS in Android naprave. Grafika je še vedno ostala enaka, tudi vse ostalo se ni spremenilo. Ampak občutek nostalgije je fantastičen.

Leta 2001 je bil svet še precej drugačen. Ni bilo družbenih omrežij kot jih poznamo sedaj, igrice so bile drugačne in za prenašanje igric z računalnika na računalnik smo uporabljali diskete. Internet je bil, vendar povsem nekaj drugega kot to kar je sedaj. Ko je prišla “v javnost” igrica Deluxe Ski Jump 2 je zasvojila marsikoga in pogovori o tem kako z miško pristati čim dlje in ob tem v telemarku so bili del dnevnega rituala.

Grafika je bila primerna tistim časom, vendar to ni nikogar motilo, ko je skočil na skakalnici v Planici in dosegel rekord. Forumi so bili polni nasvetov o tem kako čim dlje skočiti in ure pred CRT monitorji so bile precej manj dolgočasne kot sicer.

V letu 2023 je igrica Deluxe Ski Jump 2 na voljo za za iOS in Android naprave:

Vendar pozor. Grafika je pač takšna kot je bila. In če ste pred 20 in več leti skakali odlično, to še ne pomeni, da boste tudi sedaj! Vaja dela mojstra, kajne? In spomin na vse skoke izpred 20 let hitro pride na plan!

deluxe ski jump 2
deluxe ski jump 2