protest traktorji protest traktorji

V petek so s traktorji protestirali proti C0 kanalu / v nedeljo so škropili gnojnico po poljih

V petek je v Ljubljani potekal protest proti kanalu C0. Glavni protagonisti protesta so bili traktoristi, ki so se zbrali pri gradbišču kanala in se potem odpeljali proti centru Ljubljane. Taisti traktoristi, ki so v nedeljo škropili gnojnico po poljih, so protestirali proti gradnji C0 kanala, ki naj po poročanju SdSovskih medijev ne bi imel vseh dovoljenj.

Ko sem v petek objavil fotografije traktorjev na tviterju, ki so zaprli križišča in so bili brez registrsktih tablic, sem doživel pogrom domoglupcev. Toliko žalitev že dolgo časa nisem prebral, predvsem pa sem znova dobil dokaz, da je sovražni govor v Sloveniji še kako močno prisoten.

Nikomur nisem oporekal pravice do protesta. Še daleč od tega. Ampak dve leti, ko smo ob petkih kolesarili po Ljubljani, so taisti, ki so sedaj za proteste, klicali “na pomoč” policijo in Hojsa, ki bi nas moral vsakič znova razgnati s solzivcem in vodnim topom.

V bistvu se je pod mojim tvitom “vsulo” trolov, ki so mi očitali, da smo petkovi protestniki zaprli Celovško in obvoznico. Pri tem so vsi ti ljudje pozabili na eno stvar – petkovi protesti so bili ob petkih in ne ob sredah in četrtkih, ko so jih organizirali antivakserji. Ja, takšne avtogole si lahko dajo samo ljudje, ki jim sicer ni nič jasno, ampak imajo pa ukaz, da je treba vsakogar, ki misli in piše drugače, “nabit na kol” in ga žaliti do prafaktorjev. Ko taistim ljudjem predočiš, da sredin prostest, ko so protestniki skakali na obvoznico, ni imel nič s kolesarskimi protesti za njih to ne pomeni razlike. Vsi so rdečkarji, levuhad, komonisti, delomrzneži in ljudje, ki jim država plačuje vse.

Če bi taisti ljudje imeli vsaj eno možgansko celico, potem bi bilo vse precej bolj preprosto – namreč petkovi protesti so bili zvečer -, ko ljudje pridejo iz služb. Protesti, ki jih organizira SdS pod “okriljem” Ruparja ali pa celo Vilija, pa so sredi dneva. Če se slučajno še kdo sprašuje, kdo je prisesan na državo in kdo ne, je odgovor zelo preprost.

Pa nazaj k traktorjem. Če so bili v petek traktoristi proti gradnji C0 kanala, ki ima vsa dovoljenja, so že v nedeljo zamenjali “ploščo” in so gnojnico zlivali na polja in tako poskrbeli za to proti čemur se bojijo – da se podtalnica onesnaži s fekalijami. In ne, ne gre zgolj za živalski gnoj, saj dvomim, da si krave brišejo riti s straniščnim papirjem, ki je ostal na polju. Ampak seveda to ni agenda SdSa in posledično jim je za malo mar. Pomembno je, da so oni proti kanalu C0.

Verjetno se kdo spomni, da je bil pred časom referendum o pitnih vodah – ki ga je SdS krepko “spušil”. Traktoristi so bili seveda takrat proti referendumu in za SdS, kajne? Kot tudi njihovi troli in pripadniki stranke. Sedaj, ko gre za kanal C0, pa je zgodba drugačna. Oni so za čisto vodo.

Tolk shizofreno, da jim mora biti res težko.

 1. Kakšna je politična orientacija teh kmetov, ne vem in me ne zanima, ampak kako ozkogled moraš biti – ne glede na pridobljena dovoljenja – da zagovarjaš napeljavo kanalizacije čez vodonosnik za 300.000 prebivalcev?

  To, kar se dogaja, bi bilo vredno še enega referenduma. Trenutna politična garda, v katere propagandni portal se je v zadnjem letu spremenil ta blog, pa je je itak že izgubila vsako kredibilnost med vsemi, ki smo pred dvema letoma sodelovali v kampanji za pitno vodo.

 2. kako vsecna neumnost je tole.

  smesno, da ti, ki so sedaj proti C0 kanalu, ki resuje tezavo z onesnazevanjem okolja, so bili proti referendumu za pitno vodo … in kar je se bolj smesno – zakaj se ukvarjas z menoj in ne z vsebino … tipicno domoglupsko obnasanje …

  ja, zagovarjam napeljavo. ker je vecja korist od nje kot pa skoda za karkoli …

  sej, ce bo janez dal befel, bosta vili pa rupar skocila in zacela zbirati podpise za referendum. in verjetno jima bos pomagal

  1. Had, preden dalje komentiraš to temo in vsevprek obkladaš ljudi z domoglupci, si vzemi čas in razišči, kaj o kanalu meni stroka – v branje ti priporočam stališče Slovenskega društva za zaščito voda in Slovenskega komiteja Mednarodnega združenja hidrogeologov. Da polemiko o varstvu voda uzurpirajo razni ceneni politiki, je žalostno, so jim pa to soomogočili tudi tisti, ki so se pred volitvami predstavljali kot drugačni od prejšnje vlade, zdaj pa sami podlegajo interesom istih lobijev.

 3. a sedaj so zraven ze volitve in oblast? loool … kdaj pride brezmadezno spocetje?

Komentarji so zaprti.