Refresh

This website www.had.si/blog/2024/05/30/ko-je-problem-magnificov-koncert-v-tivoliju-ni-pa-problem-dm-tek-in-koncert-skupine-cuki/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ko je problem Magnificov koncert v Tivoliju, ni pa problem DM tek in koncert skupine Čuki

Zadnje dni smo v Sloveniji dobili novo temo, ki deli narod. Magnificov koncert v Tivoliju ob 30-letnici samostojne kariere, ki bo v soboto 31. avgusta 2024. Težava nastane, ker zavod za varstvo narave ni dal soglasja za ta koncert, vendar se je njegova ekipa pritožila in zavod bo moral odločati ponovno. Prejšnji teden je v Tivoliju potekal DM tek za ženske in pa spremljevalni koncert Čukov. In zavod za varstvo narave v tem ni videl nobene težave. Zakaj je torej težava Magnifico?

V Tivoliju je pred leti potekal Žur z razlogom, kjer je glasbo vrtel DJ Umek. Ampak takrat so bili drugi časi in v Tivoliju je brez težav potekala takšna prireditev. Tudi Škisova tržnica je bila tam. Letos, ko je želel Magniffico imeti v Tivoliju koncert, pa je nastal problem.

Evropska gomoljčica in hrošč puščavnik, ki sta prisotna v Tivoliju, bi lahko čutila posledice koncerta Magnifica. Ampak istočasno pa verjetno tek 10.000 ljudi po Tivoliju in glasba Čukov zelo blagodejno vpliva nanju. Očitno imajo rastline in živali specifičen okus in tega se pri zavodu za varstvo narave zavedajo še kako močno!

Ob tem se je pojavilo kup skupin, ki so začele nasprotovati izvedbi koncerta Magnifica v Tivoliju, ker Tivoli je oaza miru, in tja gredo ljudje, da v miru napolnijo baterije. Tudi njih ni motil DM tek in nihče ni protestiral proti njemu. Jih pa moti koncert, ki bo v soboto zvečer. Ker ravno takrat bi si verjetno želeli biti tam in uživati v miru.

Marsikaj razumem, ne razumem pa dvojnih vatlov, ki so vse pogostejši v Sloveniji. Mogoče pa je težava zgolj v tem, da je Magnifico Magnifico. Da je brez dlake na jeziku, da ga desni pol nima rad, predvsem pa tudi to, da je prijatelj od Zorana Jankoviča. In seveda mi je treba metati kolena pod noge, če se le da.

Zakaj torej v Sloveniji ne veljajo enaki vatli za vse? Naj se naredi red in to je to. Da tega, da maja vse cveti in je evropska gomoljčiča bolj ogrožena, kot pa konec avgusta, niti ne omenjam. Ampak stroka zagotovo ve več o tem in ji je vse jasno.

Naj preprosto potem prepovedo vse prireditve v Tivoliju in pika. Ker sicer res to izpade kot zafrkavanje določenih ljudi. Sicer pa Magnifico ima svoj studio in prostore ravno v kompleksu Tivolija. In tudi pesem Tivoli ima. Ampak očitno on ni Čuki in je to težava.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja