Ko sem 11.7. pisal zapis Dejan Kaloh – SDS ali Lipa??, sem bil rahlo skeptičen, če se človek lahko kar tako prelevi. Včasih so rekli, da volk dlako menja, naravi ne – Lupus pilum mutat, non mentem!
Očitno to drži v primeru Kaloh. Kajti bloger, ki je mrzlično zagovarjal trenutno ablast in kandidiral pri njih, s katerim sva imela precej “debat” v komentarjih, a jih je pridno brisal, ker se nisem strinjal z njegovimi stališči, on pa seveda ne z mojimi, je včeraj presenetil – ‘Mali’ ponaredil dokument?
Takrat mi je MirkoV v komentarju zapisal MirkoV, da se bo Lipa poslovila s političnega zemljevida. In verjetno je to sedaj Dejan ugotovil in naredil korak naprej, ko je obtožil Saša Pečeta, da:
”Dokument, ki ga je včeraj v držvnem zboru pokazal poslanec Lipe, Sašo Peče, in ki naj bi dokazoval udeležbo slovenskega premierja Janeza Janše pri orožrskih poslih v začetku devetdesetih let, je ponaredek. Ravno tako kot večina vizualne volilne kampanje stranke Lipa, je tudi ponarejeni dokument delo mladostnika, še ne polnoletne osebe, ki je sin enega izmed članov Lipe” (vir)

Ali je bil Dejan Kaloh volk v preobleki, ali pa je igral samo igro, kjer bo nekaj dobil, pa je vprašanje, na katerega odgovor bomo verjetno morali počakati še nekaj časa. Ah, ja.

Še nekaj zanimivega branja:
Sašo Peče ponareja dokumente – Slo-Tech
Pečeta izdal četrti človek Lipe, šef poslanske pisarne Dejan Kaloh – Štajerc.tv

17 Responses to Dejan Kaloh – vojak SDS v stranki Lipa?

 1. kinky tone pravi:

  Jaz sem za naše.

 2. buhtl pravi:

  Pečetu verjet, da ima resničen dokument iz leta 1991 je tko, kot verjeti pjancu, da ma flašo šnopca iz leta 1970.

  Peče, bye bye

 3. Vanja pravi:

  Zanimivo! Sem ravnokar napisala podoben komentar pri Gartnerju, potem pa pri tebi naletim na tole. Prišla sem namreč do povsem enakih zaključkov kot ti. Tudi jaz se dobro spominjam Dejanovega navdušenja nad ablastjo in že takra t se mi je vse sksupaj zazdelo, da to ni asmo maldostniško navdušenje temveč kariera. Ksiht ima pa primeren za SDS, tak kmečki.

 4. Veliki DrMr pravi:

  Morda je dečko nanjušil, da se lipi obeta brodolom in se je odločil sestopiti z lipove ladjice. Ne gre mu zameriti, mlad in abiciozen je še. Poleg tega ima pa v svoji prejšnji najljubši stranki stranki dobrega mentorja, kar se kameleonstva tiče (hmm, le kdo bi to lahko bil?).

  P.S. “mentor” je bil v ilirski bistrici (tam kandidira za poslanca) bojda viden pri maši :)
  (oplejem vam gartrože za glas na volitvah press)

 5. Dajana pravi:

  Ja, če je vanja prišla do teh zaključkov, potem… Neverjetno res! ;)

 6. dr. Onyx pravi:

  Se mu je pa kljub vsemu uspelo lansirati na prve strani medijev. Čeprav tista z meglo v Mariboru prek SMSa je pa malo bosa. Jaz iz takega sporočila ne bi nikdar razbral, da mi kdo grozi s smrtjo. Včasih so za take grožnje polagali konjske glave pod oddejo ali vsaj pošiljali po pošti mrtve podgane.

 7. spookyMulder pravi:

  Kot nekdo, ki Dejana dejansko (osebno) pozna in sem zanj pripravljen dati roko v ogenj, lahko zatrdim, da je pošten in dosleden človek, zato mu zaupam in verjamem njegovim trditvam glede tega ponarejanja. Prav tako naj bi tudi Drago Kos že potrdil, da Pečetov dokument ni pristen.

  Dejan se je pač očitno znašel na napačnem kraju ob napačnem mestu, ker je verjetno preveč naivno verjel, da politika služi predvsem ljudem, ne glede na to ali ono politično usmerjenost.A izgleda, da je spoznal resnični obraz politične diskreditacije in očitno ni bil pripravljen iti po tej poti. Ta afera njegovi karieri v nobenem primeru ne koristi, zato je morala biti njegova odločitev še toliko težja in zato ga še toliko bolj spoštujem. Janšev tajni agent? Ne, poznam da ga dovolj dobro, da lahko z vso integriteto zatrdim, da to ni njegov stil, ne glede na vse pomisleke, ki jih je morda sprožilo njegovo pisanje na blogu.

 8. had pravi:

  @spooky: hvala za tale odgovor.. sam sem samo delal zakljucke iz podatkov, ki sem jih lahko dobil na podlagi lastnih izkusenj in branja zapisov..

 9. Vanja pravi:

  mogoče je dokument ponarejen, kar še vedno ne zmanjša dejstva, da je bil kaloh kandidat v stranki, ki je najhuje kritizirala njegovega idola janšo. Poleg tega je tudi dejstvo, da je brisla svoje bloge kjer je pel savospeve svojemu idolu.To stoji tako trdno kot dejstvo, da je Dajana primitivna in zdolgočasena, tercialska gospodinja.

 10. resnik pravi:

  Jaz sem vseskozi v komentarjih Kaloha opozarjam na to, da je trojanski konj. Ko je iz SDS prestopil v Lipo je zbrisal svoj stari blog, kot da bi bilo mogoče zbrisat preteklost in potem začel znova – z poveličevanjem Lipe. Zdaj je spet zbrisal svoj blog in kmalu lahko pričakujemo nove prispevke, v katerih bo v nebo spet koval Janšo ali koga drugega, kot se za pravega kameleona spodobi.
  Čudi me, da Peče ni preverjal kadrov, ki jih je sprejemal v službo. Verjetno zaradi pomanjkanja časa in predvsem kadrov v Lipi.
  Jaz bi verjel, da je Peče tisti dokument ponaredil, ampak to v politiki ni nič posebnega. Takih grehov imajo tudi drugi, tako na levi kot na desni polno. Verjamem pa tudi, če bi Lipi kazalo po anketah 10%, ne bi Kaloh tega dajal v medije. Zdaj, ko Lipi ne kaže najbolje, pa on naredi uslugo Janši.
  Zgodba je tako popolnoma jasna!

 11. Anonymus pravi:

  Dejan Kaloh je samo politično neumen in pohlepen. Za konja ga raje ne označim. Å e najmanj pa trojanskega. Če v eni stranki lahko ena politično povprečno razgledana ženska v enem letu pride na mesto predsednice stranke, to še ne pomeni, da bo tudi en politično povprečno razgledani Kaloh naredil podobno kariero. Morda bi pa za začetek moral malce zmanjšati svoje politične apetite, recimo na raven kakšnega občinskega sveta. Oh, saj res, tudi to mu je že spodletelo, ko je paktiral s Pivcem. No, potem morda ne bi bilo doveč, če bi začel premlevati misel, da mu poklic politika kratko malo morda ni ravno pisan na kožo…

 12. bagr pravi:

  Saško je uvidel, da mu grozi brodolom in se je začel posluževati nelegalnih sredstev…in jih je dobil po prstkih:”Saško, tako pa ne bo šlo!”
  Hvala bogu, da so še iskreni ljudje na svet, saj nadutosti, vehementnost in pa praznega govorjenja Saškota Pečeta ne prenesem. Je že čas, da take(ne)politike odplakne iz parlamenta.

 13. prgrmr pravi:

  Brisanje bloga je res neposrečeno dejanje, še posebej, ker vse tako in tako ostaja zapisano (če trenutno malo novejših zapisov še ni, so bodo pa pojavili čez pol leta).

 14. zirosi pravi:

  Kakorkoli že. Izdajalci so strateško pomembnejši od močne vojske, vendar pa jih nihče ne mara. Tako kot nihče ne mara konvertitov.

  Osnovno pravilo delovne morale je, da ne grizeš roke, ki te hrani…

 15. krnekdo pravi:

  Tale je tud nastavil rit Janši tako kot Jelinčič-prekleta baraba lopovska! Prodana duša! Peče si edini upa direktno povedat v obraz kar jim gre!

 16. nikoinista pravi:

  Ni se obupal. Po uspesnem razsutju Harvardija z “ustavno” pritozbo je nasel pristan pri domacem Pivcu ter ustanovil lasten s.p., preko katerega bo “zasluzil” z izdajanjem tiskovin na racun pokroviteljev. Denar in sla po oblasti pokvarijo se najboljse ljudi.

 17. Kolikor sem jaz razumel in nisem povsem prepričan, je Janša v oddaji dejal, da se je zlagal le, ker je hotel držati besedo novinarju. To je pa bilo priceless, a ne? A si jedel pokovko, ko si gledal oddajo, Had? ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.