Pogrevam zgodbo, ker me fascinara, kako se Marjan Bezjak, ki so ga dobili pri laži vse bolj zapleta v svoje laži. Pri tem pa mu celo pomagajo njegovi strankarski kolegi – eden izmed njih, Zvonko Černač je to prikazal tudi v Tv klubu, ko je obtožil novinarje, da so napačno sklepali. No, ko ga je novinarka opozorila, da so bili ti podatki na spletnih straneh Marjana Bezjaka in SDS, se je malce potegnil nazaj in vzel napako nase – je lagal, ko je po krivem obtožil novinarje!?

Pa vendar. Na spletni stranki http://volitve.gov.si/ piše:
Marjan Bezjak, roj. 23.10.1960, Lenart, Zg. Voličina 75 b, Voličina, Ekonomist, Direktor

Na spletni strani SDS je bilo zapisano (in seveda tudi odstranjeno), da je Marjan Bezjak študiral na VEKŠ, kjer naj bi pridobil izobrazbo Ekonomist, s katero se je zelo očitno predstavljal tudi potencialnim volivcem!

Na svoji spletni strani pa je imel zapisano: Visoka šola: 1997 – 2001 GEA College – študij menedžmenta, Pridobitev naziva menedžer. Zanimivo razmišljanje o tem je predstavil sobloger Pris.


Kar pa so v zadnjih dneh ugotovili da ne drži. Namreč Gea College ni enako Gea College PIC, kjer je pridobil svojo “diplomo“, oz. Usposabljanje za poklic vodenje poslovanja v manjših podjetjih. Vendar s takšnim “tečajem” ne pridobiš VI. stopnje izobrazbe, kajne?

V čem je potem poanta poslancev, da se lažejo glede svoje izobrazbe? Bi radi bili bolj “pametni”, če jim izobrazba to pomeni, kot so v resnici? Imajo občutek da jih bodo zaradi tega volivci imeli rajši? Kot je apologet bivše ablasti Boštjan M. Turk – nek analitik, ali karkoli že dejal v Tv klubu – da v tujini bi morali vsi poslanci imeti visoko izobrazbo, kajti on pozna razmere v Franciji in tam je pač to tako!
Dragi Boštjan, ko boš naslednjič primerjal Francijo in Slovenijo, se spomni, da je kar nekaj razlik med nami. In v demokraciji ni potrebe po tem, da nam vladajo samo visoko izobraženi ljudje, ki pa ponavadi nimajo ravno posluha za male ljudi. Prav je, da so različni profili v parlamentu, vendar naj bodo ti ljudje, ki so izvoljeni iz strani ljudstva pošteni in naj NE LAŽEJO! Si volivci res ne zaslužimo poštenih “voditeljev”? Ali pa je v Sloveniji postala laž resnica!