had blog roni kordis had blog roni kordis

AMZS center varne vožnje Vransko

Pred letom dni, ko sem bil vabljen na predstavitev Renault Twingo Sporta, sem prvič obiskal AMZS center varne vožnje Vransko.

Ker sem dosti na cestah, sem bil prepričan da mi poligon ne bo delal problemov. Vožnja v krogu po mokrem vozišču, nenaden zasuk vozila in podobne stvari, ki so na voljo na poligonu in pod nadzorom instruktorjev so precej drugačen kot se je zdelo na prvi pogled. In moje prepričanje, da sem dober voznik, ki zna pravilno odreagirati v vsaki situaciji se je izkazalo za precej zmotno. Ne, ni tako preprosto kot si predstavljamo.
In ko sem pomislil, da bi se mi taista stvar zgodila na naših lokalnih cestah, kjer ni prostora za manevriranje, sem se zamislil. Kljub veliki kilometrini in precej dobrih refleksom so določene stvari, ki ti jih mora nekdo pokazati, povedati. In po parih preizkusih je vse skupaj že precej lažje.


Vendar se zavedam da pozabljam. In ker je minilo že eno leto, sem se odločil da grem pred zimo še enkrat na poligon varne vožnje. In Zavarovalnica Triglav ravno sedaj ponuja posebno ugodne cene za mlade voznike 33€ in mlade družine 56€??!?!

WTF? Zakaj pa ne za vse, ki so zavarovani pri Zavarovalnici Triglav??? #fail

 1. Nakajkrat sem že bil na Vranskem, tako čez teden, kot za konec tedna. Pa se nikoli ni nič dogajalo.
  Ali je ta center sploh redno v funkciji?

 2. Hej!

  Ne, ni tko prazno kot se zdi. Sem bil na tečaju, tud objavo na to temo mam že napisano že en čas, samo je še nisem objavil. Jo kar bom, če bo komu pomagala. Meni je blo krasno in bi šel z veseljem še na nadaljevalni tečaj.

 3. Aja, še to…kaj si pa pozabil?
  Meni je še najbolj v spominu ostala drža rok in lega za volanom. Se počutm k Loeb :D
  Sicer me ni najbolj prepričala, ker sediš skoraj v volano notr. Samo so pa refleksi mnogo boljši.
  Tole sem še mislu napisat. Veliko jih zadnje čase hodi tja zaradi znižanja pik (mislm da 5) in pa zaradi prekinitve trajanja mladega voznika. Pri nekomu z več avti doma lahko mnogo privarčuješ.. Jih poznam kar nekaj deset, ki so šli v zadnjem mesecu tja zaradi obojega zgornjega..

Komentarji so zaprti.