Pred letom dni, ko sem bil vabljen na predstavitev Renault Twingo Sporta, sem prvič obiskal AMZS center varne vožnje Vransko.

Ker sem dosti na cestah, sem bil prepričan da mi poligon ne bo delal problemov. Vožnja v krogu po mokrem vozišču, nenaden zasuk vozila in podobne stvari, ki so na voljo na poligonu in pod nadzorom instruktorjev so precej drugačen kot se je zdelo na prvi pogled. In moje prepričanje, da sem dober voznik, ki zna pravilno odreagirati v vsaki situaciji se je izkazalo za precej zmotno. Ne, ni tako preprosto kot si predstavljamo.
In ko sem pomislil, da bi se mi taista stvar zgodila na naših lokalnih cestah, kjer ni prostora za manevriranje, sem se zamislil. Kljub veliki kilometrini in precej dobrih refleksom so določene stvari, ki ti jih mora nekdo pokazati, povedati. In po parih preizkusih je vse skupaj že precej lažje.


Vendar se zavedam da pozabljam. In ker je minilo že eno leto, sem se odločil da grem pred zimo še enkrat na poligon varne vožnje. In Zavarovalnica Triglav ravno sedaj ponuja posebno ugodne cene za mlade voznike 33€ in mlade družine 56€??!?!

WTF? Zakaj pa ne za vse, ki so zavarovani pri Zavarovalnici Triglav??? #fail