Odvisnosti so kul – blog odvisnost, računalniška odvisnost, GSM odvisnost. Precej jih obstaja. Ampak te tri niso povezane s fizično odvisnostjo, saj če bi bile, potem bi se moral precej zaskrbljeno zazreti sam vase in premisliti, če ima moje življenje sploh še smisel.

Ampak poleg teh, ki so mi všeč, obstajajo tudi takšne, ki sem jih privzel in so mi bile določen čas všeč. Ker verjamem, da ima vsak človek dovolj močno voljo, da se “odpove” odvisnostim, sem se odločil da poskusim. Namreč zadnje veliko let sem dnevno pil Coca Colo v precej velikih količinah. In z menoj je bilo vse v najlepšem redu. Coca Cola mi ni razžrla notranjih organov, niti se mi ni zgodilo karkoli drugega. Vendar sem se vseeno odločil, pred natanko 45 dnevi, da jo preneham piti. In brez težav zdržal ves ta čas, ko sem pil samo sokove, cedevite, vode in ostale stvari, ki jih prej nisem niti “povohal”.


Najbolj zanimivo pri vsem tem je, da sem opazil da se mi je v zadnjem času precej spremenil okus. Namreč spet čutim različne okuse, ki jih že precej dolgo časa nisem. Ni več potrebe po prevelikih količinah sladkorja, ali soli. Ti šment. Kljub temu da nisem pričakoval česa takšnega, očitno Coca Cola pri meni vpliva na receptorje okusa.

In v končni fazi mi je všeč, da imam tako močno voljo, da če se za nekaj odločim, da to izpeljem do konca. No, skoraj vedno. Obstaja cel kup stvari ki sem jih začel in nikoli dokončal, ampak to je povsem druga zgodba in ne paše v tale kontekst!

Ali imam sedaj sploh še kakšno fizično odvisnost? Ne! In všeč mi je tako! Veliko boljše, kot pa da bi mi telo narekovalo kaj in kako naj počnem. Saj verjetno v to nihče več ne verjame (razen pri bolnih ljudeh, kjer se to vse skupaj spremeni)?!?