Za marsikoga verjetno povsem brez problema. Zame, ki sem dnevno spil tudi 2 litra in več Coca Cole, pa je bil to precej zahteven podvig. Namreč kako nadomestiti toliko Coca Cole s čimerkoli drugim, kar bo imelo dober okus in bom lahko spil tudi večje količine – recimo pri sadnih sokovih to ne gre tako preprosto.

Odvajanje sem pričel s sadno zelenjavno dieto in namesto Coca Cole sem pil samo naravne sokove. In sem se počutil odlično. Vse skupaj je bilo bolj kot ne namenjeno samodokazovanju, da sem sposoben česa takšnega, oz. da so odvisnosti samo stvar percepcije. In res ni bilo težko zdržati.

Pred parimi dnevi je minilo natanko šest mesecev, ko se niti enkrat nisem pregrešil s Coca Colo in sem se odločil, da naredim konec temu in jo naročil. V bistvu sem pričakoval veliko več, saj sem v tem času do nje gojil “poseben odnos” in v bistvu ugotovil, sedaj, ko se mi je po vsem tem času precej popravil okus – da Coca Cola sploh ni nič tako posebnega, kot sem jo jaz ves ta čas gledal. Samo pijača je, z mehurčki in precej sladkorja. Ničesar drugega.

Seveda bom sedaj pil Coca Colo, dokler ne najdem nečesa drugega, kar bi jo zamenjalo, ampak nič več v takšnih količinah, kot sem to počel pred pol leta. No ja, stare navade so kul, če jih lahko obvladaš in če jih ne izkoriščaš – tako kot z vsako drugo stvarjo v življenju!

p.s.: sedaj nisem več odvisnik od Coca Cole, kajne?

13 Responses to 6 mesecev brez Coca Cole in sedaj sem nazaj

 1. Lucifix pravi:

  Samo toliko v vednost… sodelavec je spil podobno količino Coca-Cole na dan in to kar nekaj let. Rezultat tega so zelo hudo poškodovana jetra.

  Mogoče ti bo to kaj v nadaljnjo pomoč ;)

 2. Samo pravi:

  Še vedno si odvisnik-povratnik :) včasih zna bit to še bolj smotano, kot če se odvisnosti rešiš.

 3. primoz pravi:

  JAt tud poznam enega, ki so mu jetra odpovedala zaradi CC. Upam da je isti kot Lucifixov sodelavec.

 4. jst pravi:

  in spodaj je reklama:

  Težave z žolčem?
  Nasveti in pomoč z zdravilom Rowachol
  http://www.farmedica.si/Rowachol

  hehe

 5. (jm) pravi:

  Meni se zdi precej večji dosežek popiti 2 litra cocacole na dan, kot 6 mesecev niti flaške :-))))

 6. Matejr pravi:

  Cokta? Pa tud bolj zdrava naj bi bila? Mogoče nov okus Rose al kaj je že…

 7. Podplat pravi:

  Sem tri mesece brez piva ali radkerja, pa se nekako ne morem odžejati, mi še najbolj ugaja bitter lemmon, ampak cenovno pa je kriza….

 8. Podplat pravi:

  Grem počasi proti tvojemu rekirdu.

 9. smoger pravi:

  Boljš bi bilo, da testiraš jetra in pol nadaljuješ s cocacolo. Lahko pa namesto cocacole piješ smutije oz. jaz temu pravim frapeje. Nabaviš mikser (al kako se temu reče) in vsak dan novoa kombinacija zelenjave, sadja, začimb,.. etc. Poletje je idealno za take zadeve. Lahko tudi pred hišo posadiš kak zadevo…in pol poskusiš v smutiju.

 10. Jernej pravi:

  Se ti je poznalo kaj na teži v teh 6 mesecih? jaz večinoma pijem vodo, če nekaj dni zapored pijem cocacolo in podobne pijače dobim takoj kakšen kg..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.