Za marsikoga verjetno povsem brez problema. Zame, ki sem dnevno spil tudi 2 litra in več Coca Cole, pa je bil to precej zahteven podvig. Namreč kako nadomestiti toliko Coca Cole s čimerkoli drugim, kar bo imelo dober okus in bom lahko spil tudi večje količine – recimo pri sadnih sokovih to ne gre tako preprosto.

Odvajanje sem pričel s sadno zelenjavno dieto in namesto Coca Cole sem pil samo naravne sokove. In sem se počutil odlično. Vse skupaj je bilo bolj kot ne namenjeno samodokazovanju, da sem sposoben česa takšnega, oz. da so odvisnosti samo stvar percepcije. In res ni bilo težko zdržati.

Pred parimi dnevi je minilo natanko šest mesecev, ko se niti enkrat nisem pregrešil s Coca Colo in sem se odločil, da naredim konec temu in jo naročil. V bistvu sem pričakoval veliko več, saj sem v tem času do nje gojil “poseben odnos” in v bistvu ugotovil, sedaj, ko se mi je po vsem tem času precej popravil okus – da Coca Cola sploh ni nič tako posebnega, kot sem jo jaz ves ta čas gledal. Samo pijača je, z mehurčki in precej sladkorja. Ničesar drugega.

Seveda bom sedaj pil Coca Colo, dokler ne najdem nečesa drugega, kar bi jo zamenjalo, ampak nič več v takšnih količinah, kot sem to počel pred pol leta. No ja, stare navade so kul, če jih lahko obvladaš in če jih ne izkoriščaš – tako kot z vsako drugo stvarjo v življenju!

p.s.: sedaj nisem več odvisnik od Coca Cole, kajne?