Citroen DS3, Cabrio, DS4 in DS5 hybrid4 – #DSdriver

#DSdriver akcija – štirje tedni, štirje različni Citroen avtomobili: Citroen DS3, Citroen DS3 Cabrio, Citroen DS4 in Citroen DS5 hybrid4. Več kot 5500 prevoženih kilometrov so vozila preživela brez ene praske, porabljenih okoli 350 litrov goriva, niti ene kazni za prehitro vožnjo (zaenkrat!), predvsem pa zanimive zgodbe, ki so mi jih povedali moji sovozniki, medtem ko sem jih vozil tja, kamor so si zaželeli. Želje in potrebe so bile različne, nekateri so me peljali na čevapčiče, drugi na pijačo, z Mijo sva šla na morje, z Evo pa v Ruše:

Če sem bil na začetku malce skeptičen, da ne bo dovolj prijav, oz. da ne bom našel primernih sogovornikov, sem kasneje ugotovil, da bi lahko takšno akcijo imel par mesecev. Prijav je bilo veliko in žal mi je, da nisem mogel vseh uresničiti, čeprav so bili predlogi, predvsem pa ljudje zanimivi in ideje resnično iskrive. Smučanje iz Grossglocknerja bi se mi definitivno prileglo, kot tudi piknik ob Soči..

Takole so izgledala Citroenova vozila v naravnem habitatu – pred hišo doma:

citroen_ds3

citroen_ds3_cabrio

citroen_ds4

citroen_ds5

Glede na to, da sem v tem času dobil zelo veliko vprašanj glede vozil – katero mi je najljubše, kakšna so ta vozila, ali so vozila primerna za družine, ali bi sam vozil Citroen vozilo, kakšne so cene, ali dobim kaj popusta? … Tukaj so odgovori:

  • meni osebno so všeč majhna vozila – v tem primeru Citroen DS3 Cabrio, ki združuje vse, kar potrebujem – ker nimam družine ne potrebujem velikega vozila, ker imam rad vožnjo zgoraj brez, mi to vozilo to tudi omogoča. Predvsem pa se je v “rumenem jajčku” skrivalo 155 konjev, ki so naredili svoje – prava zmes užitka in udobnosti v vožnji. Dejstvo, da skoraj teden dni nisem poslušal mojega priljubljenega Vala202, ker sem rajši poslušal motor, pove dovolj o tem!
  • vozila serije DS so me presenetila – pozitivno. Če sem imel pred začetkom testiranja občutek, oz. prepričanje, da so Citroeni takšni, kot so bili pred 15 in več leti, ko sem nazadnje vozil ZX-a, sem bil močno presenečen. Vozila so zelo kvalitetno izdelana, predvideno je za vse detajle, predvsem pa so to vozila, ki niso v ničemer podobna tistim izpred mnogo let. Če bi mi drugače “brendirali” vozilo, dvomim, da bi ugotovil, da se vozim v Citroenu. S to ugotovitvijo se je strinjalo par mojih sovoznikov. Tisti, ki se sicer že vozijo s Citroenom, pa so mi samo povedali, da so s svojimi vozili izredno zadovoljni.
  • glede na to, da se je vse skupaj začelo s tem, da sem videl v Citroenu DS3 Cabrio na zadnjem sedežu otroški sedež – da. Vsa vozila so primerna za družine, vendar svetujem ogledam velikosti prtljažnika – sam nimam niti občutka, kako velik prtljažnik je potreben za otroški voziček, ali pa za štiričlansko družino. Jaz sem svoje stvari brez problema vozil naokoli!
  • pred testom bi bil odgovor ne.. Po mesecu dni druženja s serijo DS je moj odgovor drugačen. Preprosto všeč so mi detajli in všeč mi je vožnja s temi vozili. Če bi v bližnji prihodnosti menjal vozilo, bi definitivno DS serija prišla v ožji izbor!
  • ta odgovor se nanaša na prejšnjo alinejo – pri nakupu vozila mi je pomemben popust, ki ga dobim. Ker so vozila vedno v akcijah, so tudi cene precej odvisne – za primerjavo DS3 Cabrio, ki sem ga vozil (z vso opremo) je njegova cena okoli 20.000 eurov, DS5 hybrid4 pa okoli 40.000 eurov. Vendar za natančne cene svetujem obisk Citroenovega trgovca, predvsem pa svetujem, da se z vozilom odpeljete na testno vožnjo!
  • vsak nakup vozila je odvisen od vaše pogajalske spretnosti. Ali vam bo uspelo dobiti popust ali ne, pa je odvisno tudi od trgovca. Prijaznost, predvsem pa veliko vprašanj ponavadi naredijo čudeže!

Suma sumarum – Citron DS3 Cabrio bi bil odličen za poletje, pozimi bi si za vožnjo na Prhovec omislil DS5 Hybrida4 (zaradi štirikolesnega pogona), če pa bi imel v garaži še DS3 in DS4, pa ne bi imel čisto nič proti! Ali pa če bi #DSdriver akcija trajala celo leto!

Hvala vsem, ki sem jih v tem času gostil na sovoznikovem sedežu!