Ko misliš, da si doživel vse, te spletno mesto 24kul preseneti. Namreč pri njih so se odločili, da bo Urška Bačovnik Janša z otroki nosila največje breme krivične obsodbe Janeza Janše. Ker bodo ostali sami, brez moža in očeta in na udaru medijskih in drugih pritiskov. Zategadelj pri njih zbirajo odprta pisma podpore, ki jih tudi objavljalo. Primer, kako naj bi ta pisma podpore izgledala:

Draga gospa Urška, v nesreči in krivici, ki je doletela vas, vašega moža in celo vašo družino, ne boste sami!
Podpisniki tega odprtega pisma vam izražamo podporo in sporočamo, da vam stojimo ob strani. Naj vam naša podpora v najtežjih trenutkih pomaga in vas bodri.Verjamemo in upamo, da bodo kmalu prišli lepši časi za vašo družino in Slovenijo.

Vendar se jim ne gre zgolj za pisma podpore. V bistvu še agitirajo za par drugih stvari:

 • Glede na to, da Ustavno sodišče o ustavni pritožbi vsebinsko zaenkrat še ni želelo odločati, prosimo Vrhovno sodišče, naj o vloženem pravnem sredstvu odloči čimprej, saj je vsak dan krivičnega zapora očeta nepopravljiva krivica za njegovo ženo in otroke;
 • Vrhovno sodišče naj za razliko od prvostopenjskega in drugostopenjskega sodišča odloči politično nepristransko, v skladu z zakoni in Ustavo Republike Slovenije ter upošteva temeljne človekove pravice;
 • Janezu Janši naj se v zaporu omogočijo stiki z vsemi ljudmi, ki bi ga radi obiskali.

Pa gremo po vrsti.

V Sloveniji ni tako malo obsojencev, ki so šli sedet za precej manjše grehe, kot je pri Janezu Janši. Tudi ti obsojenci imajo otroke, ki so ostali sami in to predstavlja nepopravljivo krivico za žene in otroke. Nekatere mame niso tako preskrbljene, kot je Urška in morajo same preživeti svoje tri, ali pa tudi več otrok. Pa vendar nihče ne zbira pisem podpore za njih, ali pa jih vpraša, če lahko preživijo cel mesec.

Vse verujoče vabimo, da družino Janša in vse družine v hudih življenjskih preizkušnjah vključijo v svoje molitve.

Ja, molitev bo pomagala. In ustavno sodišče bo spremenilo svojo odločitev. Z vsem spoštovanjem do verujočih!

Da treh točk, ki so jih objavili na 24kul niti ne omenjam. Namreč oni dejansko pozivajo Vrhovno sodišče odloča čimprej, da naj se odloči nepristransko in da naj bodo vrata zapora na Dobu odprta za vse, ki bi ga radi obiskali.

Narobe svet in narobe razumevanje pravne države – saj v tem primeru je precej jasno razvidno, da naj bi za njihovega idola veljala drugačna pravila, kot pa veljajo za ostale smrtnike v Sloveniji. In v Sloveniji naj bi veljala enaka pravila za vse? Saj se hecajo, kajne?

janez_jansa_shod

13 Responses to Pisma podpore za Urško Bačovnik Janša

 1. Nejc pravi:

  Ker malo dvomim da bi Janša in podobni “bogovi” dejansko pri nas pristali v zaporu (s tem dvomim tudi v naši pravno državo!) me zanima predvsem kakšna bo tule šele odškodnina, ko se spozna da “ni kriv”… Verjetno se bomo vsi držali za glavo…

 2. Aua pravi:

  Ti pa znaš nasmejati človeka!
  Če bo janša enkrat spoznan za nekrivega, potem pa boš
  A. Tiho B. Sodišče skorumpirano C. My bad his fault?

 3. Aua pravi:

  Torej tiho.
  Hahahaha

 4. Hans pravi:

  Dont do the crime if YU cant do the time. :) drugace pa, obiskovali ga bodo in torej videvali toliko kot do zdaj. Dnara pa majo tud dovolj saj je do zdaj ful predaval in prodal ful knjig. Ce pa to ne bo dovolj pa bodo DEM iz nogavice vzel.
  Se mi pa prav smilijo privrzenci tovarisa JJ da jih s takimi podcenjujocimi forami futra. :((

 5. Marko pravi:

  Had, če si bi prebral od US in 3 ločena mnenje, ti bi bilo marsikaj jasno. Tako se pa obnašaš kot noj, ki tišči glavo v zemljo.

 6. otomici pravi:

  Predpostavljam, da SLO sodišča v imenu nič krivega ljudstva izrečejo veliko krivičnih sodb, a se politiki ni zdelo potrebno ukrepat, ker jim je malo mar za rajo. Sedaj, ko je taisto sodstvo kot bumerang zadelo politiko pa je nastala panika.
  Vsekakor je sodstvo potrebno temeljite prenove ali ukinitve, saj je res bedasto, da je tisti, ki je že bil oškodovan še dodatno kaznovan od SLO sodišč, katera se predpostavljam prav z užitkom izživljajo na revežih.

  • Haha pravi:

   @Otomoci
   Čisto površno, vem za dva primera, ki sta bila predstavljena v medijih, enega, kjer je tožilka brez česarkoli vedno znova vlagala nove postopke proti človeku, mislim da neke pedofilske obtožbe, po letih in uničenem življenju se mu je država opravičila. Drug primer je bil vsaj dober poskus skrajšanja časa trajanja postopkov, tudi na podlagi enega v nebo vpijočega primera običajnega človeka.
   Tako da nekaj se je trudilo, tudi ministri, torej politika.

 7. Haha pravi:

  Had samo kaže svoje delovanje na istem nivoju kot velik del tožilstva in drugih v slo pravosodju.
  Žal pa se on tega zaveda. Vsaj glede na to, da je enkrat v preteklosti priznal bridkost soočenja z mnenji drugih o njegovih javnih izražanjih, in vsaj delnega samosoočenja.
  Saj bo boljše, pa tudi če ne.

 8. jst pravi:

  sama imam moza v zaporu.lahko recem le zarad neumnosti in ne tako pomembnih reci.a je dobil Skoraj dve leti. ni na dobu.obiske imava 2 na teden po dve uri,ni privatnosti,v eni sobi nas je tudi do 20. poklice me lahko 2x na dan. ker so vse podrazili se pogovorjava pol ure.v eni sobi jih je 5.nobenih olajsav ne dobi kljub delu in pridnosti. gospa urska kdo pise meni pisma? kdo? nihce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.