Ko misliš, da si doživel vse, te spletno mesto 24kul preseneti. Namreč pri njih so se odločili, da bo Urška Bačovnik Janša z otroki nosila največje breme krivične obsodbe Janeza Janše. Ker bodo ostali sami, brez moža in očeta in na udaru medijskih in drugih pritiskov. Zategadelj pri njih zbirajo odprta pisma podpore, ki jih tudi objavljalo. Primer, kako naj bi ta pisma podpore izgledala:

Draga gospa Urška, v nesreči in krivici, ki je doletela vas, vašega moža in celo vašo družino, ne boste sami!
Podpisniki tega odprtega pisma vam izražamo podporo in sporočamo, da vam stojimo ob strani. Naj vam naša podpora v najtežjih trenutkih pomaga in vas bodri.Verjamemo in upamo, da bodo kmalu prišli lepši časi za vašo družino in Slovenijo.

Vendar se jim ne gre zgolj za pisma podpore. V bistvu še agitirajo za par drugih stvari:

  • Glede na to, da Ustavno sodišče o ustavni pritožbi vsebinsko zaenkrat še ni želelo odločati, prosimo Vrhovno sodišče, naj o vloženem pravnem sredstvu odloči čimprej, saj je vsak dan krivičnega zapora očeta nepopravljiva krivica za njegovo ženo in otroke;
  • Vrhovno sodišče naj za razliko od prvostopenjskega in drugostopenjskega sodišča odloči politično nepristransko, v skladu z zakoni in Ustavo Republike Slovenije ter upošteva temeljne človekove pravice;
  • Janezu Janši naj se v zaporu omogočijo stiki z vsemi ljudmi, ki bi ga radi obiskali.

Pa gremo po vrsti.

V Sloveniji ni tako malo obsojencev, ki so šli sedet za precej manjše grehe, kot je pri Janezu Janši. Tudi ti obsojenci imajo otroke, ki so ostali sami in to predstavlja nepopravljivo krivico za žene in otroke. Nekatere mame niso tako preskrbljene, kot je Urška in morajo same preživeti svoje tri, ali pa tudi več otrok. Pa vendar nihče ne zbira pisem podpore za njih, ali pa jih vpraša, če lahko preživijo cel mesec.

Vse verujoče vabimo, da družino Janša in vse družine v hudih življenjskih preizkušnjah vključijo v svoje molitve.

Ja, molitev bo pomagala. In ustavno sodišče bo spremenilo svojo odločitev. Z vsem spoštovanjem do verujočih!

Da treh točk, ki so jih objavili na 24kul niti ne omenjam. Namreč oni dejansko pozivajo Vrhovno sodišče odloča čimprej, da naj se odloči nepristransko in da naj bodo vrata zapora na Dobu odprta za vse, ki bi ga radi obiskali.

Narobe svet in narobe razumevanje pravne države – saj v tem primeru je precej jasno razvidno, da naj bi za njihovega idola veljala drugačna pravila, kot pa veljajo za ostale smrtnike v Sloveniji. In v Sloveniji naj bi veljala enaka pravila za vse? Saj se hecajo, kajne?

janez_jansa_shod