Sem eden izmed redkih, ki še ni poskusil piva in posledično nimam niti pojma o tem, kakšno je dobro in kakšno je slabo pivo. Pred časom sem bil povabljen na dogodek PivoFest, ki ga je organiziral Mercator, kjer so predstavljali ponudbo piv, ki jih je mogoče dobiti v njihovih trgovinah. Leclerc je torej končno dobil konkurenco med veliki trgovskimi verigami in od sedaj je mogoče v Mercatorju kupiti preko 100 različnih vrst piva!

V Sloveniji je v zadnjih letih pivo postalo trend. Mikro pivovarne rastejo kot gobe po dežju, čedalje več je majhnih trgovin s pivom (nekatere so v tem času postale že velike), predvsem pa so ljudje začeli počasi spreminjati svoje navade (vsaj v Ljubljani) in namesto Union in Laško preizkušajo še kaj drugega.

Pelicon, Human Fish, Bewog in ostali so postali del ponudbe lokalov, kar je bilo pred parimi leti še čista utopija. Če je veljalo do sedaj, da ima Leclerc veliko ponudbo piv, se je temu pridružil tudi Mercator, ki ima v svojem prenovljenem hipermarketu na Šmartinski zelo bogato in pestro izbiro piv. Da ne bo pomote, tudi v drugih hipermarketih imajo enako ponudbo, vendar na Šmartinski je njihov “flag ship”, kjer je pripravljenih preko 300 različnih piv.

Na njihovem dogodku, ker nisem okušal piva, sem rajši poslušal Jerneja Vrečarja, predsednikom Društva ljubiteljev domačega pivovarstva in okušal hrano, ki se odlično poveže s pivom!

Mercator PivoFest