Parkirna hiša Meksiko sodi med tiste garažne hiše, kjer je parking v Ljubljani med najdražjimi. No, ponavadi imajo garažne hiše 15 minut zastonj parkiranje – vendar pozor, parkirna hiša Meksiko tega nima in tako vas lahko stane 8 minut parkiranja 1,90 eura! In ja, moja krivda, da sem plačal toliko za 8 minut..

Nedelja. Ljubljana. Moral sem skočiti v dežurno lekarno, ko sem se vračal iz Banja Luke. Spomnil sem se lekarne ob Kliničnem centru in zapelja v parkirno hišo, ker v bližnji okolici ni nobenega parkirišča za kratkotrajni postanek.

Zapeljem v parkirno hišo Meksiko, skočim do lekarne in sem nazaj v manj kot petih minutah. V avtu se pripeljem do rampe, vstavim kartico in ugotovim, da moram plačati parkirnino. Sem bil sicer prepričan, da je povsod prvih 15 minut zastonj. Tukaj očitno ne!

Parkiram avto in grem iskati “avtomat za plačilo”. Ne, ni v drugem nadstropju, ampak sem moral iti v prvo nadstropje in presenečen opazil znesek 1,90 eura za 8 minut. Ni poceni tale parking.

Šele kasneje sem opazil, da bi lahko imel zastonj parkiranje, če bi potrdil kartico v Lekarni Ljubljana. Ampak dejansko nisem niti razmišljal o tem, saj sem bil prepričan, da je 15 minut parkiranja zastonj. No, tokrat bom vedel za naslednjič. Predvsem pa se bom te garažne hiše izogibal v velikem loku!