Borut Pahor bo v predsedniški palači postavil jaslice / Si Borut Pahor želi postati “Jezušček”?

Biti všečen in za svojo všečnost narediti vse – to je poslanstvo precednika RS Boruta Pahorja. Drugače si ne morem predstavljati ideje, da bo darilo – jaslice, ki jih je dobil ob obisku Brezij, postavil v veliko kristalno dvorano predsedniške palače pod božično drevo.

V Sloveniji imamo ustavo, kjer je v sedmem členu zapisano: država in verske skupnosti so ločene. Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno. Očitno precednik tega ne razume. Zanima me, če bo enako naredil, če dobi darila ostalih verskih skupnosti? Bo postala predsedniška palača zbirališče različnih predmetov, ki jih uporabljajo verske skupnosti?

Ali pa je ideja precej bolj preprosta. Sedaj, ko ima jaslice, bo lahko on igral “Jezuščka”? Mogoče lahko naslednje leto pričakujemo žive jaslice v predsedniški palači s precednikom v glavni vlogi “Jezuščka”?

Sicer sem dejansko upal, da gre za šalo, vendar očitno temu ni tako. Žalostno je, da se tako favorizira določena verstva. Naj ima vsak sam doma svoje jaslice, vendar v državne institucije ne sodijo. Mogoče pa je naslednji korak razpelo v vsaki državni pisarni, kjer nas bo s stene opazoval precednik?

Komentarji so zaprti.