Jolly barvice. Pripadniki generacij, ki smo odraščali v Jugoslaviji imamo lepe spomine na Jolly barvice. Starši so nam jim morali kupovati v Avstriji in kdor jih je imel, je bil nekaj posebnega. Jaz pa se spomnim Jolly barvic še po eni zanimivosti – uporabljali smo jih, da smo si obarvali žvečilne gumije. Se še kdo spomni tega?

Ko sem bil prejšnji teden na predstavitvi #myJollyColours v trgovini Bags&More v Mercator centru Šiška, ki omogoča uporabniku, da si sam izbere barve barvic, ki jih želi – in niso več predefinirane, kot sem bil sam navajen, je bila prva moja asociacija na Jolly barvice ravno barvanje žvečilnih gumijev z “opilki”. No, seveda sem izkoristil priložnost – v škatlo gre 30 barvic, z mojo rahlo iznajdljivostjo pa jih je šlo 54 – vse, ki so bile na voljo. In nabor barv je res pester.

Sedanje barvice Jolly zadostujejo vsem mogočim in nemogočim standardom (tudi tistim, ki bodo prišli v veljavo šele po letu 2021). Posledično se mi je porodila ideja, da poskusim obarvati žvečilni gumi z barvico. Kot sem to počel v otroštvu. S to razliko, da so sedanje Jolly barvice edibilne.

Aha. Kako sem se lotil tega testa? Preprosto. S pomočjo pilice za nohte, ker nisem imel doma smirkovega papirja in brezbarvnim žvečilnim gumijem, kar je sedaj že težko najti. Veliko bolj pametna odločitev, kot pa da bi se lotil risanja z barvicami. To mi pač ne gre od rok. Čeprav so za takšne poskrbeli pri Jollyu …

Občutek? Kot bi bil 35 let mlajši …