Alergičen sem. Alergičen na tiste, ki v teh dneh poskušajo zaslužiti s preprodajo zaščitnih mask, razkužil in ostalih izdelkov, ki jih je težko dobiti na trgu. In v to kategorijo spada Shopland – poleg tega, da mi pošiljajo neželeno elektronsko pošto, so tudi oderuške cene njihovih zaščitnih mask, ki jih ponujajo. Tipični “vojni dobičkarji”.

Zjutraj sem opazil na tviterju, ko se je nekdo pritoževal nad cenami mask, ki jih ponuja Shopland. 64.50 € za 50 mask je visoka cena! Še posebej, ker ne gre za maske tipa FFP3.

Za občutek. Takšne maske so se pred koronavirusom prodajale za 1,92 €  za 10 kosov. Sedaj, ko je kriza, pa so se nekateri odločili, da bodo cene dvignili v nebo. No, vendar je tudi potrebno prebrati droben tisk, ki je na Shoplandu – predviden rok dostave je od 3 do 10 delovnih dni. V primeru prevelikog povpraševanja se rok dostave lahko podaljša do 21 delovnih dni.

Zakaj sploh pišem o Shoplandu? Ker sem dobil od njih nezaželeno elektronsko pošto, kjer mi prodajajo ravno te prej omenjene maske. Od kje njim moj elektronski naslov nimam pojma. Sem pa vmes podal prijavo za to pristojnim institucijam in tudi poiskal podatke o podjetku Shopland …

Shopland vojni dobickarji in spamerji 1
Shopland vojni dobickarji in spamerji 1

Spletna stran www.shopland.si je v lasti podjetja Shopland Project Ltd. Lastnik spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

No, to pač ne drži, ker sicer jaz ne bi dobil spodnje elekotronske pošte na naslov, ki ga nikoli in nikjer ne uporabljam za takšne potrebe.

Upam, da jim bo država odredila kazen zaradi nezaželene pošte, prav tako pa tudi zaradi “vojnega dobičkarstva”. In ne, nikar me ne prepričujte, da gre za ponudbo in povpraševanje …

Shopland vojni dobickarji in spamerji 2
Shopland vojni dobickarji in spamerji 2