Ursula von der Leyen je nova predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je nova predsednica Evropske komisije

EU SDS poslanca Romana Tomc in Milan Zver nista obsodila rasizma in nista podprla Black Lives Matter

Včeraj je Evropski parlament v posebni resoluciji podprl Black Lives Matter in obsodil rasizem. EU poslanca SDS Romana Tomc in Milan Zver sta bila med 13 poslanci iz vrste EPP, ki so glasovali proti resoluciji. Resolucijo je podprlo 493 EU poslancev, proti pa so bili 104 poslanci v EU parlamentu.

Žalostno. Predvsem pa dober pokazatelj smeri v katero gre stranka SDS. Če na EU nivoju ne znajo predstavniki SDSa obsoditi rasizma in podpreti Black Lives Matter, potem so stvari precej jasne. In verjetno je jasno, da nas ne čaka nič boljšega v Sloveniji. S tem sta poslanca SDS pokazalo svojo pravo nrav …

Še bolj zanimivi pa so desni komentatorji na tviterju, ki sicer ne razumejo o čem so glasovali v EU parlamentu, prav tako pa ne štekajo kaj pomeni Black Lives Matter, ampak se morajo oglasiti in dokazati svojo pripadnosti stranki. Čeprav se smešijo …

Ursula von der Leyen je nova predsednica Evropske komisije

  1. Žalostno, kako neizobraženi so ljudje na tako pomembnih položajih.

    Ne gre za to, da dobijo temnopolti več pravic kot ostali ampak, da dobijo iste pravice, možnosti in obravnavo kot ostali ljudje.
    To ‘all loves matters’ je pa tako kot da bi nekomu gorela hiša in bi rekel gasilcem, da pogasi tudi ostale hiše, ki niso v ognju. Mislim, a je treba še kaj dodat? BLM!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja