Nov dan, nova afera Aleksandre Pivec. RTV Slovenija je včeraj objavila informacijo, da je Aleksandri Pivec občina Izola plačala hotel zanjo in za sinova, ko je službeni obisk konec tedna podaljšala v zasebnega. To se je dogajalo med 12. in 14. junijem. Hotel Marina Izola je štiri dni kasneje občini Izola izdal račun za 454 evrov – za Aleksandro Pivec in njena dva sinova.

Dogodek se je zgodil že junija in po odmevni aferi Vinakras so poskušali poskrbeti za “nov račun”, kjer ni bilo več navedenih imen njenih sinov in varnostnikov, ampak je bil račun izdan samo zanjo – z dvojno ceno sobe. Namesto dveh sob je bila na računu zgolj še ena.

Seveda Aleksandra Pivec v tem ne vidi nič spornega in ona trdi, da je šlo za službeni obisk, ki ga je podaljšala, ker jo je prosil župan, da bi z njim reševala ribiško problematiko. In pri tem je imela s seboj svoja dva sinova?

Očitno Aleksandra Pivec ne loči med zasebnim in službenim in očitno so ji ob vstopu v sedanjo koalicijo obljubili telfon plašč, ki jo bo reševal vseh afer v katere se vsakodnevno zapleta. Če se kdo spomni, so jo desnosučni mediji napadali zaradi afere SRIPT in denarja, ki ga je prejela na ta račun. Po vstopu v koaliciji so napadi izginili in teh mahinacij nihče več ne omenja.

Vse bolj pa je očitno, da se Aleksandra Pivec ne zaveda svoje vloge in odgovornosti, ki jo ima kot ministrica – verjetno bo danes Janez Janša tvitnil, da morajo vse občine plačevati ministrom hotele in vse skupaj bo zopet “pometeno” pod preprogo. Nisem vedel, da ministri s seboj na službene poti vodijo svoje otroke. Da tega, da je njenemu sinu ime Naj in piše se Pivec niti ne omenjam.

In seveda še vedno čakam, da pokaže račune z obiska Vinakras. Vem, optimist.

Da je šlo za služben obisk je seveda jasno tudi iz njene instagram objave, kjer je zapisala: Čas, ko pogled in zvok morja umirita misli in povežeta ljudi. Čas za najdražje, čas za družino. “Let the sea set you free”

Aleksandra Pivec ne loci med zasebnim in sluzbenim občcna Izola placala hotel zanjo in za sinova

Aleksandra Pivec ne loci med zasebnim in sluzbenim občcna Izola placala hotel zanjo in za sinova

3 Responses to Aleksandra Pivec ne loči med zasebnim in službenim / občina Izola plačala hotel zanjo in za sinova

  1. YNWA pravi:

    Ta naduta in lažniva kmetavzarka je primer za psihiatrijo, saj očitno ni “gladka” …

  2. sz pravi:

    Pri tem plačevanju hotelov gre tudi za pravilno davčno obravnavo. Takšno plačilo se šteje med boniteto po zakonu o dohodnini. Plačnik (občina v tem primeru) mora plačati vse prispevke in akontacijo dohodnine. V letni odmeri se naredi končni obračun dohodnine (glede na višino dohodkov zelo verjetno doplacilo).
    Ob vsej diskusiji, hvaljenju komu vse je že kdo plačal (npr. Kangler v časopisu Večer) in da je znak spoštovanja in bonton. Lahko da to drži, mora pa biti pravilno davčno obračunano.
    Namig Fursu naj pregleda časopise in objave na družabnih omrežjih in preverijo davčno pravilnost pri obračunu takšnih primerov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.