Ne, ne gre za šalo. Dejansko se mi zastavlja vprašanje ali potrebujem hitri antigenski test za obisk stranišča v lokalu ob novih odlokih ablasti. Ali pa bom moral svojo potrebo opraviti na vrtu lokala, ker sem se pač držal ukrepov in se nisem okužil, posledično prebolel Covid-19 in ker nesposobna ablast ni naročila dovolj cepiva, še nisem prišel na vrsto za cepljenje.

Zakaj takšno vprašanje. V statističnih regijah Pomurska, Goriška in Obalno-kraška se pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev do 30 sob v nastanitvenih obratih, ne glede na velikost. Opravljanje obeh dejavnosti je dovoljeno pod pogojem testiranja potrošnikov, dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.

“Dokazila gostov o izpolnjevanju pogoja PCT so dolžni preverjati gostinski obrati pred postrežbo gosta v notranjosti gostinskega obrata. Če gost ne želi pokazati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT, gostinski obrati gostu svojih storitev ne smejo nuditi in mora gost zapustiti prostore gostinskega obrata.”

Torej ali za vstop v lokal, kjer sem sicer na terasi – ker sodim med tretjerazredne državljane, potrebujem hitri antigenski test ali je dovolj, če dam masko na obraz?

Ko sem ravno pri tem. Ali bodo gostinski delavci sedaj postali “inšpektorji” in bodo preverjali kdo je bil cepljen, kdo je prebolel, kdo ima opravljen test? Ali bodo mogoče tudi oni opravljali testiranja obiskovalcev, ki bi si drznili iti na stranišče v lokal?

Ja, tako neumni so ti odloki, ki vedno znova odpirajo nova in nova vprašanja in nikoli ni odgovorov.