Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19 Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19

Janša in Hojs na Kredarici / kar seješ to žanješ, nihče ni napadel “vlade” in neotesanost se je vrnila kot bumerang

Protestniki na Kredarici napadli slovensko vlado. Eden izmed naslovov, ki sem jih prebral včeraj in se čudil “novinarjem” kje so v posnetku videli napad na vlado oz. na Janšo in Hojsa, ki sta se povsem po naključju znašla na Kredarici po tem, ko so protestniki ob 15. uri objavili, da so na Kredarici. Janši in Hojsu se je neotesanost vrnila kot bumerang in prav smešno ju je videti kako sta bila brez besed in tiha ob soočenju s protestniki na Kredarici.

Ko sem prvič videl posnetek soočenja protestnikov z Janšo in Hojsem na Kredarici sem se vprašal, če je bil res potreben. Ko sem pridobil še par dodatnih informacij, pa se o vsem skupaj nisem več spraševal, če je bilo potrebno.

Očitno je, da so bili protestniki na Kredarici pred Janšo in Hojsem. Ob 15. uri so objavili, da so na Kredarici in ob 21. uri se tam pojavita Janša in Hojs. Ni naključij, kajne? Ko ti slabo kažejo javnomnenjske raziskave je čas za akcijo – verjetno smo davkoplačevalci zopet plačali helikopter, da sta prišla tako hitro na Kredarico.

Ko so ju protestniki soočili z njihovimi žalitvami državljanom, ki smo jih deleženi že vrsto let, sta Janša in Hojs želela izpasti mučenika. Kako priročno in kako zanimiva je ta igra, ki se jo gresta, da izpadeta v očeh domoljupcev boga in napadena.

V bistvu nihče od domoglupcev ne omenja žaljenja Janše s Poljem, ki so ga bili deležni protestniki, tudi fizičnega nasilja nad protestnico nihče ne omenja. Ampak seveda, to ni pomembno za njih! Saj jim je všeč, da smo državljani, ki se ne strinjamo z njimi svinje, klavci, brezdelneži, da so ženske histerične in da fizično nasilje za njih ne predstavlja težav … Nekateri si pač po svoje predstavljajo demokracijo.

Kar seješ to žanješ. In zanimivo je videti tišino pogumnega Hojsa, ki se na morje odpravi z mamico, na Triglav pa z Janšo! Na tviterju ni tako tih in zadržan, ampak očitno si ti demokracijo predstavljajo po svoje – da oni lahko vse pod krinko svobode govora, vsi ostali pa morajo biti zgolj in samo tiho in mirno kimati.

Sicer pa sem bil prepričan, da sta Janša in Hojs varovani osebi in da preden se odpravita na Triglav, da Sova opravi svojo nalogo. In če bi samo spremljali profil protestnikov, bi jima morali odsvetovati ta vzpon. Ampak niso. Le zakaj? Ker Janez mora biti mučenik, da ga sploh kdo še resno jemlje. Novi val je pred vrati in sedaj je potrebno okrepiti javno podobo Janeza. In ko je on “mučenik”, ga imajo domoljupci zelo radi.

Verjetno se še kdo spomni, ko so domoljupci pred vrati Kučanove hiše zažigali knjigo in jim je Štefka Kučan postregla čaj? So se takrat Janša, Hojs in ostali domoljupci oglasili in obsodili dejanje? Niso, kajne? Tiho so bili, kot so vedno. Ampak, ko Janezu kdo karkoli pove, pa so užaljeni in omenjanjo “napad na vlado”.

Seveda obstaja še ena možnost. Da bo Hojs prepovedal pohod na Triglav za vse, ki ne bodo imeli SdSovske partijske izkaznice …

Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19
Kam v hribe Visevnik 2050m z Rudnega polja 50 minut vzpona19