Vatikan Vatikan

Dr. Ivan Štuhec: Volivci se tudi motijo. V Sloveniji že četrtič / #kdojetunor

Dr. Ivan Štuhec, moralni teolog, si je v času po volitvah, ko je bilo znano, da je desni pol izgubil volitve, privoščil izjavo, ki bi jo morali vsi obsoditi. Namreč, on trdi, da se volivci tudi motijo. V Sloveniji že četrtič.

Ne, dr. Štuhec. Volivci se ne motijo. Volitve niso izpit ali kviz. Volitve so odraz volje ljudstva in nihče jim nima pravice reči, da se motijo! Takšna izjava zgolj dokazuje vso izprijenost RKCja, ki je sicer po ustavi ločena od države, vendar se v Sloveniji vse pogosteje dogaja, da se ravno RKC vtika v vse sfere življenja in odloča o usodi ljudi, ki sicer nimajo nobene veze z vero in RKCjem.

Ampak oni lahko. No, vsaj pod Janezovo ablastjo so se lahko vmešavali, kajti Janez je imel veliko korist od njih. Prav tako je tudi RKC imel ogromno koristi od Janezove ablasti, ko jim je talal denar, ker je upal, da bodo volivci na volitvah njemu izkazali vso zahvalo in bo tako »zmagal«.

Rezultat volitev je bil dovolj poveden, predvsem pa je dokazal, da kljub vsemu denarju, ki ga je Janez delil kot predvolilne »bonboniere« le ta ni dosegel svojega namena. Da ga je na volitvah z valjarjem povozila stranka, ki se je formirala pred par meseci in ki je šla v kampanjo s svojim denarjem – za razliko od Janeza, ki je dve leti fural kampanjo na račun vlade, ko si je uzurpiral vladne družbene kanale in preko njih širil svojo propagando.

To, kar je izjavil Štuhec je skregano z logiko. In če lahko on to izjavi, potem lahko jaz mirne duše izjavim, da bi morali RKC obdavčiti in poskrbeti za to, da si ljudje znotraj RKCja sami plačujejo prispevke. In za to bi bilo potrebno iti tudi na referendum, da se enkrat dejansko postavi meja med državo in cerkvijo!

Vatikan

  1. Te svoje izjave naj Štuhec kar zadrži zase. A res verjame, da on je pa pobral vso modrost?
    In ja, če je obdavčen kruh in mleko pa plenice, naj bo obdavčena tudi cerkev? Zakaj bi že naj bila izjema?

Komentarji so zaprti.