Tias Pizza najboljsa pizza v Ljubjani 6 Tias Pizza najboljsa pizza v Ljubjani 6

Ne moreš ugajati vsem / nisi pizza

Zadnje čase v politiki, pa tudi v življenju nasploh, opažam ogromno debilnih potez, ki so namenjene zgolj temu, da bi oseba ugajala vsem in da bi jo imeli vsi radi – posledično, da bi ji dali na volitvah svoj glas. Zaman! Vam odkrijem resnico? Niste pizza, ne morete ugajati vsem. Raje se držite svojih vrednot in jih zagovarjajte, saj ljudje kljub vsemu nimamo spomina zlate ribice.

Lahko za začetek omenim najbolj žalostno osebo v Sloveniji, ki je dokazala, da je dno lahko vedno še malce globje, čeprav je že zdavnaj dosegel dno. Gre za precednika. Tisto osebo, ki je dve leti molčal in gledal stran, ko so se dogajale “svinjarije” v Sloveniji. Tisto osebo, ki se odločila, da ne bo moralna “osebnost”, ki je tulila na maturantski paradi “miške male” in ki mu je bolj pomemben njegov instagram profil kot pa dogajanje v Sloveniji. Žalosten in osamljen mora biti ta človek in verjamem, da se ga velik del njegovih nekdanjih volivcev sramuje.

On je tipičen primer, ko želiš ugajati vsem, vendar te nihče ne spoštuje, niti nimaš več kredibilnosti, ko se po nekem času oglasiš v javnosti in bi rad “reševal” težave pri katerih se prej leta gledal stran. Ko želiš kar naenkrat biti povezovalen in pomagati tistim, ki te držijo za jajca.

Ker se bližajo predsedniške volitve in so kandidati več ali manj znani, je tudi med njimi nekaj takšnih, ki se trudijo ugajati vsem. En dan levim, drug dan desnim. Ko se javnost odzove negativno, se zopet spremeni pogled. Če ne zmoreš fašistu reči fašist, potem to veliko pove o sami osebi. In priznam, da si ne želim še enega precednika, ki ne bo imel svojega mnenja oz. ki bo raje tiho kot pa da bi se komurkoli zameril. In zadnje čase vse bolj opažam, da se točno to dogaja. Ker poskuša s taktiko nekdo dobiti dovolj glasov z desnega pola za drugi krog. Tek na kratke proge je to. Tek na dolge proge je, da si “avtentičen”, da se ne ukvarjaš  drugimi in da imaš svoje stališče. Dovolj je bilo brezjajčnikov v politiki.

Če delaš dobro in če slediš svoji agendi, potem se požvižgaš na to kaj si kdo misli o tebi. Ves čas ko pišem blog se mi dogaja to, da ne ugajam nikomur. Da sem samosvoj in da se držim dejstva, da je moje srce na levi strani, kar pa ne pomeni, da ne kritiziram potez levega pola, če so neumne. Nisem tiho. Niti ne bom, dokler bom pisal.

Nisem pa pizza, ki bi moral ugajati vsem. Če komu kaj ne paše – nikogar ne silim, da me bere. Še več. Samo preskoči, če ti kaj ni ok. Če mi ne moreš argumentirano komentirati in komentiraš, da “sem prisesan na državne jasli”, da sem “brezdelnež”, da “nič ne delam”, da me plačujejo “komonisti” – nikar ne pričakuj, da te bom upošteval. Prestar sem, da bi se ukvarjal s takšnimi nebulozami in domoglupci, ki pač morajo nekaj napisati, da si prislužijo svoje piškotke.

Še enkrat. Nihče od nas ni pizza. In nihče ne more ugajati vsem. Niti influensarji, čeprav se trudijo, da bi jim to vsak dan uspevalo. Je vredno? Ne! Je vredno ostati zvest sam sebi? Da. In to je edino pomembno.

  1. No, ce smo cisto posteni, tudi pizza ne ugaja vsem. :)

Komentarji so zaprti.