konoba zijavica moscenicka draga 1 konoba zijavica moscenicka draga 1

Konoba Zijavica, Mošćenička Draga / chef Stiven Vunić in njihov veganski meni

Konoba Zijavica v Mošćenički Dragi slovi po morski hrani. Naj bi bila to ena izmed boljših restavracij na Kvarnerju in poleti je vnaprej vse rezervirano. Ker pa se sam prehranjujem vegansko imam na Kvarnerju vedno enako težavo. No, od sedaj nič več, kajti chef Stiven Vunić in njegova ekipa znajo pripraviti tudi odličen veganski meni in za povsem normalno ceno.

Konoba Zijavica v Mošćenički Dragi ima najboljšo možno pozicijo. Prva vrsta ob morju. Odprta terasa in pa šum morja par metrov stran. Urejena in kvalitetna in z normalnimi cenami. Predvsem pa ena izmed redkih restavracij, kjer me niso odslovili s “grilano zelenjavo” ali pa taksijem.

Ker vem, da so zelo zasedeni, sem vseeno v petek poklical in rezerviral mizo za soboto. Za vegana. Nobenih čudnih vprašanj ni bilo z druge strani, kar me je razveselilo. Predvsem pa ni bilo kompliciranja. Pričakovanja so bila. Ampak ker sem že navadil vsega, so bila precej nizka.

Prijazno osebje, ki se zna tudi pošaliti, chef Stiven, ki pride iz kuhinje in predvsem miza ob morju so bili dovolj za čudovit začetek 5-hodnega veganskega menija. In z vsako jedjo sem bil bolj presenečen in navdušen. Če vzameš samo sezonske zelenjavo, predvsem pa sezonske plodove narave in pri tem ne kompliciraš preveč, potem je lahko vsaka hrana odlična.

Buče, paradižniki, lisičke, rdeča pesa, jurčki … Kot osnova jedi. In potem dodatki, ki naredijo hrano ne samo okusno, ampak tudi lepo in “edibilno”. Na koncu še veganska torta iz borovnic.

Priznam, nisem pričakoval ničesar, dobil pa dejansko veliko in vse odlično. Kljub temu, da sem bil edini vegan v restavraciji, so se potrudili in vesel sem, da sem se v restavraciji počutil kot “človek” in ne nekdo, ki mora jesti kruh in priloge, ker drugega pač ni za vegane.

Veganski 5-hodni meni je stal 60 evrov, kar se mi zdi zelo prijazna cena za takšno razvajanje.

Ta objava ni plačana ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

  1. Pozdravljeni,
    Ali dovoljujete sponzorirane članke na vašem spletnem mestu s povezavami s spletnih mest, povezanih z igralnicami (promoviramo igralnice, to niso športne stave)? Če da, kakšna je cena? To bo članek, ki ne bo videti kot oglas. Poleg tega se lahko z vami vnaprej dogovorimo o kateri koli temi. Prav tako boste pred objavo pregledali že napisane članke.
    Veselil se bom vsakega odgovora.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja