had blog roni kordis had blog roni kordis

Zoran Jankovič čisti Ljubljano

Župan mesta Ljubljane, Zoran Jankovič, se je odločil za temeljito pomladansko čiščenje mesta. Včeraj je začel na Žalah, kjer je odstranil na črno zgrajene barake, ki so si jih vrtičkarji postavili na mestni zemlji, danes nadaljuje z rušenjem na črno postavljenih vrtov pred gostinskimi lokali v Fužinah, kam ga bo pot zanesla jutri, se še ne ve.
Seveda lastniki brunaric, barak in ostalih podrtij nasprotujejo rušenju. Ne zavedajo se dejstva, da to ni njihova zemlja in da so objekti postavljeni brez dovoljenj. Če hočem jaz na svoji zemlji zgraditi prizidek, potrebujem gradbena dovoljenja in kup ostale birokracije, ki pa jo vrtičkarji ne poznajo in ne priznavajo. In zastavlja se mi vprašanje, zakaj sem moral jaz kupiti zemljo, če bi si jo lahko prisvojil?
Zanima me, če bo Super Zoki naslednje leto kandidiral na listi Zelenih?

 1. Seveda bom rec komentirala, saj je prostorska ;-) in sem prostorec, ki razmislja o prostorskem blogu in se zanj se ni odlocil. ;-)
  Poteza zupana pozdravljam. Vrtickarji, tukaj gre za konkretne vrtickarje v okolici Zal, so se ne samo delali skodo izgledu prostora, ampak tudi sebi, svojemu zdravju. Zelenjava na tisti lokaciji gotovo ni neoporecna, ima pa dovolj raznih primesi, ne samo mineralnih. Vrtickarji niso nujno druzbi in naselju neprijazna subkultura, le poskrbeti je treba, da ima mesto namenjene povrsine tudi temu.
  Kaj pa vemo? Mogoce je to zato, da unici nasprotnike gradnje garaze, ki tako ne bodo imeli pridelkov, da bi jih kje prodajali. ;-)
  Se vecji junak bo v primeru, da se bo resno lotil crnih gradenj. Tega najbrz ne gre pricakovati, ker bi izgubil kar nekaj volilnih glasov.
  Da bi kandidiral na stranki Zelenih, se ni bati. Kapital in zeleno gresta le redko skupaj. Vsaj Sloveniji.
  Kaj vemo, mogoce pa se obraca na bolje. Pocakajmo na nov dan.

 2. Moja mnenja: Sračja gnezda je potrebno odstraniti kjerkoli v Ljubljani pač so. Vrtičkarji so najbrž po petindvajsetletnem uživanju svinčene solate “imuni” na okoljske nevarnosti in azbestozo. Pridelkov najbrž niso prodajali na osrednji ljubljanski tržnici, ki naj jo Zoki pusti lepo pri miru.Njegova izjava, da si vrtičkarji (čeprav na tuji zemlji) s pridelano zelenjavo ne dvigujejo (pretežno upokojenskega) standarda pa me je odvrnila, da bi kadar koli še glasovala zanj (sita vrana lačni ne verjame?). Zoki se spreminja, iz podjetnika se bo prelevil v sprenevedavega politika. Obžlovanja vredno, kot vse, kar nas dnevno politično zadeva

Komentarji so zaprti.