Ljubljanski župan Zoran Jankovič je včerak na tiskovni konferenci sporočil, da bo zopet kandidiral za župana najlepšega mesta na svetu – (ogled videa na RadioKaos). O tem, kako on opravlja župansko funkcijo ne bom razpredal, vendar bi bil ponosen nanj, če bi bil Ljubljančan, saj Ljubljana končno spreminja svojo podobo.

Seveda so to priložnost izkoristili v podmladku opozicijskih strank in si nadebudni mladeniči naredili sramoto, ki je vredna zapisa. Taisti mladeniči, ki so že v preteklosti podarjali različna, njim očitno zanimiva darila – Kresalovi podarili prazno denarnico, Pahorju kompas in ček za 600 evrov… Vendar so danes šli še korak dlje – Zoranu Jankoviču so podarili družabno igro Monopoly. Ampak to je bilo še vse v redu, saj takrat še niso pokazali iz kakšnega testa so.

zoran-jankovic-fotografije-05.jpg


V maniri svojih starejših strankarskih kolegov so poskušali biti tudi duhoviti – božiček jim je namreč namignil, da župan pač ne bo dobil letos daril, saj je celo leto lagal in zapravljal premoženje prebivalcev Ljubljane… in zaželeli so si eno darilo – da Zoran Jankovič ne bo več kandidiral za župana Ljubljane..
In seveda jim župan ni ostal dolžen – razložil jim je osnove bontona in tudi malce osnov ekonomije, ki bi se jo lahko naučili z igro Monopoly. Podaril jim je Uradni list, kjer je razloženo vse o možnostih zadolžitve občine in še par zadev povezanih z občino in knjigo, ki jo je napisal Miro Cerar – Kako sem otrokom razložil demokracijo!

In človek bi pričakoval da se tukaj konča, kajti Zoran je bil v vodstvo 3:0. Vendar ne. Podmladek je hotel dokazati, da se dobro uči od svojih strankarskih kolegov in so nadaljevali.. Protestiramo proti balkanskemu kavboju, ki ropa državno – ljubljansko blagajno! In odličen odgovor Zorana – jaz sem čistokrvni mešanec in na svoja starša sem ponosen! Dragi moj mladi kolega – staršev si ne izbiraš!

Če je to cvet bodočih parlamentarcev, ki nam bodo krojili usodo v parlamentu, potem je ta država še bolj v kurcu, kot vse skupaj izgleda. In mogoče bi bil res čas, da se kakšna od opozicijskih strank zazre v svoj podmladek in jih nauči manir in obnašanja. Saj vendar nismo v vaški gostilni, čeprav očitno oni mislijo da so!

49 Responses to Zoran Jankovič VS podmladek opozicijskih strank – kako so si mladci zabili avtogol!

 1. Von Goloby pravi:

  Sem si včeraj ogledal omenjeni prispevek… ne moreš verjeti, da obstajajo tudi takšni… če bodo takšni krojili našo bodočo usodo, potem smo resnično lahko zaskrbljeni… mladi so se spustili na zelo, zelo nizko raven…

 2. MM pravi:

  V bistvu se je recimo SDS zazrl v svoj podmladek, ko so zapravljali brez meja:

 3. (jm) pravi:

  Pa to je muka poslušat. Kako lahko nekdo dela takšnega idiota iz sebe.

  Kreteni.

 4. had pravi:

  @mm: sledili so svoje “staresine”.. tako kot so jih naucili, ocitno.. pa vendar bi rad slisal se drugo plat taiste zgodbe.. ker 50k je precej denarja za podmladek..

 5. had pravi:

  @von goloby: jeap.. pokazali so svojo pritlehnost, oz. poskusali so z manevrom, ki ga obvladajo nekateri njihovi “predpostavljeni” – manipulacija z dejstvi.. vendar so naleteli na tako trd oreh, da so si polomili zobe..

 6. had pravi:

  @(jm): na sreco je pop posnel celotno to “tragikomedijo”.. ker na kanalu a in v 24ur so bili samo delcki, ki niso prikazali celotne slike.. rispekt za ta posnetek..

  je pa res tole malce mukotrpno :)

 7. (jm) pravi:

  Kje si pa našel te posnetke?

 8. MKL pravi:

  Daj, Had, povej mi, da je prvi video šala? Skrita kamera? Hribar? Pa saj to je neverjetno. Tisti dečki od ‘podmladka’ so igralci, ne? Pa saj to ne more biti res. Ne more. >_< Res sem se nasmejal, ko sem gledal prvi video, samo ko pa sem slišal tisto o 'balkanskemu kavboju' pa mi je prekipelo.

  Sram me je, da imam take sodržavljane, res. Ko ni argumentov, pa poskušajo z šovinizmon in nacionalizmom! Res so pravi neotesanci brez manire. Dobro, da so se osramotili. Upam, da bo kaka muzikalna verzija tega videa pristala na you-tubu.

 9. peter pravi:

  mulci so se prišli kregat…svašta…
  zakaj jih ni oklofutal al pa za ušesa potegnil…

 10. had pravi:

  http://bit.ly/7xKobB – 24ur imajo vse :) in tudi moznost embeda :)

 11. had pravi:

  @peter: haha.. dobra ugotovitev.. ce bi bil res balkanski kavboj, bi naredil tocno to :)

 12. had pravi:

  @mkl: haha.. o tem, kako bi naredil parodijo iz tega, sem vceraj razmisljal.. ampak mi je bilo po drugi strani tako groteskno, da so si fantje kaj taksnega privoscili, da jim ne bi zabil se enega zeblja :)))

 13. janko pravi:

  Toliko za informacijo. Tradicija obdoravanja LJ županov z “darili” ni od podmladkov pomladnih strank temveč od podmladkov LDSa in Demokratov (so že odšli s scene). Tistih, ki so bili v takratnih delegacijah in so ravnali ter se obnašali povsem podobno ali še bolj poniglavo ni nihče označil kot poden. Nekateri izmed njih sedaj sedijo na uglednih mestih.

  Da se povsem razumemo, takole “obdarovanje” je PODEN ne glede na to kdo to prakticira.

 14. Davorin pravi:

  @Janko … prejšnji županji sta bili poden in tako obnašanje ni bilo nič čudnega, pri županu, ki je sposoben, delaven in ima rezultate je pa Monopoly res malce butasto darilo. Osnove ekonomije so njemu najbrž že jasne.

 15. bostjan pravi:

  Dogajanja ne bom komentiral..
  Drugače pa
  1. sreča da nisi Ljubljančan
  2. šel bom volit samo zato, da ne bom Jankoviča.

  Ker to, da hoče motoriste spravit v garažne hiše in, da so sedaj največji problem kolesarji v peš conah je pa višek.
  Iz vsake kurčeve stvari dela biznis. Boli ga za kulturo, za ljudi..

 16. MM pravi:

  Se spominjamo da je nekdo Janši podaril leteče slone. Nekateri pravijo da je bilo jako zabavno. Spet drugi (ali pa so bili isti) so mu podarili modele vojaških vozil (kar je bilo tudi menda na moč smešno).

 17. peter pravi:

  mislim da z obdarovanjem ni nič narobe, a tu pri tej zadevi se ne konča pri obdarovanju…
  kar sledi obdarovanju, saj niti ne vem kako bi to označil…in pravijo da na mladih svet stoji…ti mladci so ena velika žalost…

 18. had pravi:

  @MM: in so mu taisti ljudje rekli da laze? da krade? da je balkanski kavboj? groza.. ocitno imajo nekateri res drugacno percepcijo do svojih, kot do drugih!

 19. had pravi:

  @peter: seveda ni nic narobe z obdarovanjem.. ravno nasprotno.. ce bi ostali pri tem, bi bila to zanimiva poteza.. ampak niso :)

 20. bm pravi:

  Mene zmoti tvoje pisanje od točke dalje, ko jih primerjaš s starejšimi kolegi. Od kje? Tle si šel ti čez mejo dobrega okusa. Sej se strinjam, da to ni pravi način, ampak nisi relevanten s takim počez posploševanjem. Se mi zdi da malo preveč osebno jemlješ te zadeve.

  Mladi delajo politiko, a štekaš? Važno, da so v medijih, do ljudi itak pride samo kaka malenost, vsebine večina itak ne sliši, kaj šele razume. Po moje so šli čez mejo dobrega okusa, ampak to je njihov problem in koga so izbrali za svoje volivce. Tako kot ti zbiraš bralce bloga s tem kako pišeš. Kar se mene tiče, imaš issues, man.

 21. had pravi:

  @bm: kaj tebe moti je tvoj problem, tako kot je moj problem koga s kom primerjam.. se strinjava v tej tocki?

  mladi ne delajo politike.. mladi delajo skodo svojim starejsim strankarskim kolegom.. po temle fiasku, bo se pestro..

  da imam pa issues pa nisi ravno relevanten, kajne? :)

 22. Tadej pravi:

  V temu pogovoru se pa poznajo leta praktičnih izkušenj. Nespametno se je bojevati s starim mačkom, če res nimaš trdnih argumentov.

  Tako pa je z vsemi tremi predstavniki podmladkov Zoran pometel v nekaj kratkih povedih.

 23. Abaddon pravi:

  uuuu priložnost
  a lahko tokrat enkrat levičarji rečemo:
  “To je bilo zrežirano IZ OZADJA” muahahahahhaha

 24. Anonimno pravi:

  So what!!!

 25. MKL pravi:

  Mi je prav smešno, ko prebiram Delo in berem:

  J is really expecting “pension money”.

  Morda pa so mislili na nekoga drugega, ko so rekli, da protestirajo proti balkanskemu kavboju.

  A ni Gorsuplje geografsko že Balkan? :P

 26. Jan pravi:

  Joj, ti poniglavi mulčki z grosupeljsko-lublanskim naglasom… Jankoviću vsaka čast, tokrat bom obvezno glasoval zanj. Pravo darilo je temle šolarčkom namenil: Kako sem otroke učil demokracije – s knjigo in besedo. Janković je car.

 27. Gregor pravi:

  V lepi luči so se prikazali tili mladci. Če mislijo takeli vodit našo državo,potem pa res ne vem kam bo vse skupaj peljalo. Sam ne živim v Ljubljani vendar čestita, Jankoviću za vse kar je naredil za glavno mesto.

 28. (jm) pravi:

  Zanimivo da ni o tem nobene novice na http://www.sdm.si/

 29. Mikec pravi:

  Skrajno sram me je, da mečejo tako luč na mlade in s tem kažejo, kako brezobzirna je današnja “mladina”. Takega primitivizma pa že dolgo ne. S takimi antipatičnimi osebami ne bi želel imeti nikakršnih kontaktov, potem pa se pojavijo v politiki – absurd!

 30. Anonimno pravi:

  Tipično paradajzarsko preusmerjanje pozornosti s prvorazrednih tem, kot je denimo to, zlasti drugo vprašanje.

  In mimogrede, so se že opravičili, do te stopnje tisti Boratov Sralkić še ni prišel.

 31. Jaka B. pravi:

  Anonymous, opravičil se je le Vrtovec iz NSi. Zdaj pa poglej posnetek še enkrat pa pozorno poslušaj kako z “ej, ej” prekinja sdsovca Perka, ko ta začne z žaljenjem na nacionalni osnovi. In prav taisti nacionalistek se čuti poklicanega Türku poklanjat plaketo Šalabajzer?

 32. mark pravi:

  hahaha, bravo Zoki, teli mulčki grejo lahko pa sam domov, pa se kej naučijo………kera bruka jaoooooo smeh :o)

 33. Inqs pravi:

  pustimo za trenutek ob strani resnično slabo izveden nastop podmladkov, se ne splača komentirat

  kar me skrbi je to, kako izprane možgane ima večina populacije, bodisi levičarji, ali desničarji … eni se imajo za boljše od drugih, vsi so neomajno prepričani v svoj prav in že a priori izključijo kakršnokoli možnost dialoga in napredka

  komentarji, ki letijo s strani levo usmerjenih, nad katerimi visi stereotip razumnosti in inteligence, so na ravni lastnosti, s katerih se sicer sami norčujejo

  dajte, tudi ko ste skriti za svojimi laptopi in komentirate po spletu, prenehat z žalitvami, ker konec koncev smo vsi ljudje … načelo vsi drugačni, vsi enakopravni velja tudi tukaj in kdorkoli se spušča na nivo žaljenja drugih zaradi njihovih prepričanj, je hinavec

 34. Ledenko pravi:

  Ma ne morš verjet, kako si gredo ti majstri delat bruko pred župana…. In potem še tista plaketa Šalabajzer za Turka… Sram nj jih bo, sploh če misljo bit čez nekaj let na oblasti.

 35. blaz pravi:

  mogoče pa je vse skupaj le del njegove predvolilne kampanje?

 36. had pravi:

  @blaz: in fantje iz podmladka opozicijskih strank sodelujejo v tem :)

 37. rembrant pravi:

  Sem dokaj nov, pa nekaj člankov je bilo kar vredu….
  Ne da se mi pa poslušat vas “Rdečih noskov”, vaše agresivnosti in nadutosti, tako da z veseljem zbrišem bookmark od tega bloga.

 38. rembrant pravi:

  Me pa zanima če bi podmladek “Rdečih noskov” kaj takega naredil (kar ne dvomim da je) ali bi bil prav tako deležen take pozornosti?

 39. MKL pravi:

  @rembrandt Ne vem sicer, kako je Hada prizadel tvoj zbris bookmarka, samo meni so se pa ob tvoji razglasitvi solze potočile. Sedaj pa imam poleg redečega noska še rdeče oči :(

 40. had pravi:

  @rembrant: nikoli nisem nikogar silil, da mora zaprmej brati moja skropucala.. tudi tebe ne.. kajne?

  agresivnost? ves kaj je agresivnost? nadutost? tocno tako.. tocno ti dve besedi bi lahko uporabil za fante, mlade nadobudne politike, ki so pokazali kam sodijo.. v anale zgodovine..

  jeap.. sodelujem pri akciji “rdeči noski” in jih podpiram.. in sem ponosen na to!
  https://www.had.si/blog//2009/04/07/podpiram-rdece-noske/

 41. stieber pravi:

  Vsi so bili na istem nivoju, vsaj župan bi se lahko malo lepše vedel, če je že mularija si delala sramoto…

 42. had pravi:

  @stieber: ups.. on se je vedel povsem primerno.. celo pripravljen je bil na provokacijo, zato je imel darila za njih..

 43. stieb pravi:

  Ja, če se ti zdi tako vedenje vredno enega župana, pa ne govorim o tržiču, potem je pa tudi vse jasno…

 44. Matej pravi:

  “Ja, če se ti zdi tako vedenje vredno enega župana, pa ne govorim o tržiču, potem je pa tudi vse jasno…”
  A politike učit zakone brat? FTFW!

 45. miso pravi:

  Mislim, da je vse zrežirano.
  Drugače, pa sva se z županom dogovarjala, da bo prišel na vič, v eno naselje pogledat, kaj se da narediti s prenatrpanim parkirnim prostorom, da naj samo podpise zberem.
  Ko sem zbral podpise sosedov, ter jih poslal županu, pa mi je dejal naj se obrnem na krajevno skupnost. Lepo!!!!!!!
  Seveda problem je verjtno prevelik zanj in še nič ne bi zaslužil.

 46. miso pravi:

  Edini, ki je res kaj naredil za narod je bil Jazbinšek.
  Mnogi so po njegovem zakonu o pridobitvi družbenih stanovanj, pridobili stanovanjsko pravico za stanovanja, ki so bila prej last podjetij v katerih so delali.
  In še nekaj – mesto Ljubljana NI samo ožji center!!!!!!!!
  Naredimo telovadnice za mlade, ki jih bodo sami upravljali, kjer bodo igrali rivalske tekme – občina proti občini, kjer se bodo družili, ne pa postopali po diskotekah in se zadevali itd…
  Za mlade je treba kaj narediti!!!
  Pa za tiste mlade, ki pridno študirajo, a so ne preveč bogatih staršev in jim tako včasih ni omogočeno priti do dobrih služb oz. sploh do služb.
  Pa žalostno je še to, da eni SVINJSKO bogatijo, eni bodo pa kmalu U M R L I, ker nimajo niti za hrano, kaj šele za zdravnika.
  Ljubljana je lepa, lepa je Slovenija, a vedno manj je dobrih, iskrenih ljudi…..SAMO ŠE OBREKOVANJA, POLOŽAJ, DENAR..
  INTRIGE, LAŽI…..
  Da ne govorimo o K O R U P C I J I…..
  Slava še živečim in neživećim politikom:
  Pučnik, Plut, Bučar, Jazbinšek….

 47. Anonimno pravi:

  naj se3 ta srbin vrne v svojo srbijo mi ga ne rabimo

 48. Anonimno pravi:

  jakovič je navaden tajkun,vrni se tja ki si se rodil

 49. (jm) pravi:

  Dragi anonimnež.

  1. Kdo ste to VI, ki ga ne rabite. Imate imena in priimke, ali pa se skrivate za “MI”, morda “MI SLOVENCI” ali čem podobnim?

  2. Velja tudi za tebe. Vrni se tja, kjer si se rodil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.