Ljubljanski župan Zoran Jankovič je včerak na tiskovni konferenci sporočil, da bo zopet kandidiral za župana najlepšega mesta na svetu – (ogled videa na RadioKaos). O tem, kako on opravlja župansko funkcijo ne bom razpredal, vendar bi bil ponosen nanj, če bi bil Ljubljančan, saj Ljubljana končno spreminja svojo podobo.

Seveda so to priložnost izkoristili v podmladku opozicijskih strank in si nadebudni mladeniči naredili sramoto, ki je vredna zapisa. Taisti mladeniči, ki so že v preteklosti podarjali različna, njim očitno zanimiva darila – Kresalovi podarili prazno denarnico, Pahorju kompas in ček za 600 evrov… Vendar so danes šli še korak dlje – Zoranu Jankoviču so podarili družabno igro Monopoly. Ampak to je bilo še vse v redu, saj takrat še niso pokazali iz kakšnega testa so.

zoran-jankovic-fotografije-05.jpg


V maniri svojih starejših strankarskih kolegov so poskušali biti tudi duhoviti – božiček jim je namreč namignil, da župan pač ne bo dobil letos daril, saj je celo leto lagal in zapravljal premoženje prebivalcev Ljubljane… in zaželeli so si eno darilo – da Zoran Jankovič ne bo več kandidiral za župana Ljubljane..
In seveda jim župan ni ostal dolžen – razložil jim je osnove bontona in tudi malce osnov ekonomije, ki bi se jo lahko naučili z igro Monopoly. Podaril jim je Uradni list, kjer je razloženo vse o možnostih zadolžitve občine in še par zadev povezanih z občino in knjigo, ki jo je napisal Miro Cerar – Kako sem otrokom razložil demokracijo!

In človek bi pričakoval da se tukaj konča, kajti Zoran je bil v vodstvo 3:0. Vendar ne. Podmladek je hotel dokazati, da se dobro uči od svojih strankarskih kolegov in so nadaljevali.. Protestiramo proti balkanskemu kavboju, ki ropa državno – ljubljansko blagajno! In odličen odgovor Zorana – jaz sem čistokrvni mešanec in na svoja starša sem ponosen! Dragi moj mladi kolega – staršev si ne izbiraš!

Če je to cvet bodočih parlamentarcev, ki nam bodo krojili usodo v parlamentu, potem je ta država še bolj v kurcu, kot vse skupaj izgleda. In mogoče bi bil res čas, da se kakšna od opozicijskih strank zazre v svoj podmladek in jih nauči manir in obnašanja. Saj vendar nismo v vaški gostilni, čeprav očitno oni mislijo da so!