Slovenija proti arbitraži – SLS udari znova – mogoče zadnjič?

Kdor se je zadnji dni peljal čez Trojane (po avtocesti, ali po stari cesti), je verjetno opazil “džinovski” napis Slovenija proti arbitraži.

Obupen poskus SLS, napis Slovenija proti arbitraži leži na zemlji ki je v lasti bivšega ministra za kmetijstvo Cirila Smrkolja in so jo pred tem krasili oglasi za KD Group, da se jim ne vzame “igračke”, ki jo tako radi “razkazujejo” pred volitvami. Spomnimo se Joška Jorasa in Marjana Podobnika, ki nam v predvolilnem času s svojim kotaljenjem po bregu krajšata čas in opozarjata na muke, ki jih trpita.

Vendar imam občutek, da SLS tudi takšne poteze ne morejo več pomagati in gredo po poti NSi, oz. so na poti, ki ne vodi več v parlament! Vsekakor držim pesti za slednje!

slovenija proti arbitraži

 1. Ja glej, nič ne bo trpel naš parlament, če jih ne bo zraven, to se čisto strinjam. BO pa res zanimivo videt, kaj še si bodo zmislili letos, da bodo lahko pritegovali populistično pozornost. Samo zdaj je treba nekoga resno pretepst, ker kar tako malo kotalili so se že, tako da je mogoče malo scary kaj prihaja….

 2. Pojma nimaš ;), tist je bil Janez, k se je kotalil pa mislim da celo “poškodoval” Marjan je samo navijal. C-c-c. Še mal pa boš ko 24 ur. ;P

 3. @john: a ni padel joras :)

  a je bil marjan al janez, pa res ne vem zdajle :) sam janez je bolk preudaren, marjan pa mlad in “poln jajc” ups.. dreka :)

 4. Že pred kratkim sem zapisal, da je za SLS edina rešitev ponovna združitev z NSI (pa tudi za NSI). Vendar to ne bo dovolj. Morali se bodo oboji premakniti od sredine (kapitalskih interesov) bolj desno in pobrati volivce, ki so sedaj “brez” izbire. Samo kaj, ko verjetno tudi njim diši denar.

  P.S. Ti bi v parlamentu imel same levake? Ki državo vodijo na način, kot ga bom opisal. Vodstveni kadri samo gledajo kako bodo kje zmontirali kakšne klime, drago menjali okna in tako zaslužili kakšen dodaten EUR svojim previsokim plačam za delo, ki ga opravijo. Gledajo kako bodo dali kakšno bančno lastnino v najem državi, kot to počne “slamnati mož” Pogačar s svojim Ram-Investom (Čeprav ne morem trditi zagotovo, pa obstaja velika verjetnost, če bi odkrili smrdljivo listje bi se kaj hitro pokazalo, da je Pogačar samo slamnati mož Senice). In takšnih “Pogačarjev” je po prestolnici še mnogo, ki se vozijo z velikimi “kočijami” v posmeh poštenim državljanom, ki delajo za mizerne plače.

  P.P.S. Malo je podjetnikov – ljudi, ki res nekaj ustvarjajo, razvijajo z dodano vrednostjo. Imajo produkte kot ga ima Bisol npr. Primerjaj ta dva svetova. Potem pa vidiš, da ključna ministrstva za razvoj vodijo ljudje, ki so ca. 20 let na sceni in niso spremenili “nič”, da bi v Sloveniji proizvajali kaj več kot lopate in motike za Ruske kmete.

  Če vprašaš mene – bi pustil samo kakšnih 2% politikov – sprejel bi zakon s katerimi bi strankam prepovedal delovanje. V parlament bi morali prihajati ljudje iz svojih okrajev – kjer bi se potem glasovalo ZA IDEJE in ne INTERESE.

  P.P.P. S. Npr. poglej Zalarja – kako se trudi z uredbami za pošteno in dobro delo njegovih resorjev. Pa poglej kako v resnici skrbi za bolj pomembne. Npr. stečajni upravitelji so na listah do smrti in sodišča jih nikoli ne prečiščujejo. Tako je v prisilno poravnavo dobil podjetje sedaj človek, ki bo imel še malo pa 80. let! Ki več pojma nima kako se vodijo posli. Pravnik podjetja mi je razlagal sceno. Minister Zalar bi z samo eno uredbo – 5.minut dela – lahko vse postavil na svoje mesto – pa tega ne stori. Tega do sedaj nihče ni storil, ker ti “pajaci” na ministrstvih delajo oz. ne delajo. Delajo to kar jim narekujejo strankarski interesi – z redkimi izjemami. Bull Mastifi – ne policija, ne pristojne službe, ki jih plačujemo so nam odkrili smrdljivo sceno kako se vodi državo. Isto,kot so prej v Titoizmu vodili podjetja. Ti pa praviš SLS. Had – pozabi, raje opazuj slike iz Californije :)

 5. @bogimablog: ne bi jaz levakov.. niti desnjakov.. jaz bi v parlamentu ljudi, ki ne bi skrbeli samo za svoje riti in ki ne bi imeli v mislih samo vracanje uslug, ki jih dolgujejo..

  v bistvu si zelim ciste preprostosti.. ljudi, ki jih izvolijo ljudje in ki njim sluzijo.. kar pomeni, da ne skrbijo za interese strank, ampak za interese ljudstva..

  jeap.. utopija.. ampak s tem levim-desnim sranjem se je naredilo ze dovolj skode v sloveniji.. in ne, to ne pomeni enopartijskega sistema.. pomeni pa razumne ljudi, ki znajo razmisljati in so v parlamentu, ko se odloca o pomembnih stvareh.. ki se znajo pogovoriti in ne podpihujejo sovrastva in delajo sranja, ze v tako zasrani drzavi..

  :)

 6. Saj se strinjam z vama, da navadne ljudi notri, samo ne vem, kako bi to šlo. Misliš da nek Janez iz Zgornje Kungote, ne bi rajši pomagal Jožetu iz Spodnje Kungote, kot meni tam enmu žabarju? To se ponavadi hitro poruši. Žalostno je pa to, da bi verjetno več kot 50% (tudi navadnih ljudi) najprej začelo filati svoj žep, ko bi to ugotovila druga polovica, bi se proces v večini ponovil tudi pri njih, kot to počne cca. 98% politikov.

 7. @john: jeap.. tudi to je res.. al pa bi filali zepe zlahti in kolegom, da ne bi bilo tolk na oceh..

  ampak bi se dalo narediti marsikaj v tej smeri.. ce bi bilo vse skupaj precej bolj “striktno doloceno”.. in ne bi sli v politiko ljudje, ki niso naredili se nic v zivljenju.. ampak je spet kriterij, kaj pomeni nekaj narediti, lahko dvoumen :)

  Zemljo dejmo kmetom,
  dejmo delavcem tovarne,
  oblast dejmo oblastnikom,
  dejmo svet svetnikom

 8. Prišli smo do edinega pametnega zaključka. Vladati morajo moralni ljudje. Ljudje, ki “imajo karakter”, so dobro vzgojeni niso požrešni, so požrtvovalni z eno besedo – so načelni.

  Pravijo, da oblast kvari, absolutna oblast pa absolutno kvari. Moja teza je, da ko človek pride do moči samo pokaže v resnici kakšen je bil že prej, dokler te oblasti ni imel v rokah.

  Moram napisati en blog na to temo :) – joj, ko v tem obziru ne bi bil tako len in bi se vsaj malo spogledoval s hadhad-om.

 9. @bogimablog: en blog zapis na dan, prezene slabo voljo stran :)

  sploh ce pizdis nad vsem, ce kritiziras vse in ce se ob tem zabavas.. in potem ti nobena stvar vec ne more pokvariti dneva..

  jeap.. moralni ljudje, ki se ne oklepajo preteklosti, ampak razmisljajo o boljsih prihodnosti in jim ni do polnih lastnih zepov, ampak do blagostanja volivcev.. to bi bila resitev.. utopija :)

 10. @John: Jaz sem iz Zgornje Kungote, ljudje so zelo prijazni in radi pomagajo. V Zgornji Kungoti še živijo tisti pravi Kungočani, v Spodnji pa so bolj bogati Mariborčani naseljeni, ki imajo velike hiše in po mojem ne potrebujejo pomoči. Mogoče bi jim ustrezala razširitev cest, ker so njihove Q7-ke in X5-ke malo preširoke. Tako, da je tvoj argument šibek ;)

  Moramo enkrat prekinit ta začaran krog levi-desni, ker eni in drugi uporabljajo nasprotnika za kaširanje lastne nesposobnosti oz. neprimernosti.

 11. PROTI AS. Zanj je samo Pahor, pa ne Boris. Boris Pahor je proti arbitražnemu sporazumu, kot velika večina.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja