Podjetje Samsung Electronics predstavlja Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, najnovejša modela v seriji Galaxy. Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, ki sta ustvarjena za zahteve sodobnega življenjskega stila, bosta prepričala z elegantnim videzom, naprednejšimi funkcijami kamere, z vrhunsko programsko opremo ter zmožnostjo povezljivosti z vrsto produktov, storitev in izkušenj. Galaxy S7 in Galaxy S7 edge bosta brez dvoma dvignila standard uporabniške izkušnje in hkrati začrtala novo smer razvoja v industriji.

„Verjamemo v svet, ki je bolj vesel, bolj oster, bolj priročen in bolj zabaven. To vizijo skušamo uresničiti tudi z modeloma Galaxy S7 in S7 edge, ki predstavljata popolno kombinacijo elegantne oblike in funkcionalnosti, ki rezultira v celoviti izkušnji mobilnosti,“ je dejal DJ Koh, predsednik poslovanja mobilnih komunikacij v podjetju Samsung Electronics, in dodal: „Uporabnike skušamo opremiti in okrepiti s tehnologijo, ki jim omogoča, da maksimalno izkoristijo vse možnosti za lepše življenje, zato si bomo še naprej prizadevali, da premikamo meje mogočega.“

Naprednejša kamera: vrhunska kakovost slike ne glede na čas ali kraj snemanja

Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta prva pametna telefona z Dual Pixel kamero, ki tudi pri slabši svetlobi omogoča zajem svetlih in ostrih posnetkov. Zahvaljujoč temu tehnološkemu preboju kot tudi lečam s širšo zaslonko in večjim številom pikslov, ima kamera še hitrejšo hitrost zapiranja zaslonke in bolj natančen avtofokus, tudi pri snemanju pri slabši svetlobi. Na voljo je tudi nov način snemanja Motion Panorama, ki v običajne panoramske fotografije prinaša dinamiko, gibanje in s tem uporabnika razveseljuje s še bolj doživeto vizualno izkušnjo.

Izboljšana oblika in nadgrajene funkcije

Ukrivljena zaslona modelov Galaxy S7 (v diagonalo meri 5,1 palcev) in Galaxy S7 edge (v diagonalo meri 5,5 palcev) sta narejena iz kombinacije stekla in kovine, izredno elegantno in ergonomsko oblikovano ohišje pa zagotavlja zanesljiv in udoben prijem. Novost je ‘vedno vklopljeni’ zaslon (funkcija Always On) za enostavno uporabo, ki odpravlja potrebo po upravljanju z dotikom.

Galaxy S7 in Galaxy S7 edge sta tudi vodoodporna in odporna na prah in zato prava izbira za brezskrbno vsakdanjo uporabo. Poleg tega ima Galaxy S7 edge naložen Edge UX za napredno uporabniško izkušnjo, ki uporabnikom ponuja več bližnjic do priljubljenih funkcij, kot so elektronska pošta, slikanje ‘selfijev’, dostop do aplikacij, kar zagotavlja še bolj priročno in učinkovito rokovanje s pametnim telefonom.

Izboljšana funkcionalnost: od polnjenja do igranja iger

Galaxy S7 in Galaxy S7 edge se ponašata z možnostjo izredno hitrega žičnega ali brezžičnega polnjenja baterije. Marsikateri uporabnik se bo razveselil tudi novice, da je pri obeh modelih na voljo še reža za microSD kartico za do 200 GB dodatnega spominskega prostora.

Samsung je poskrbel tudi za korenite izboljšave strojne in programske opreme, ki sedaj zagotavljajo tudi bolj doživeto igranje iger. Zmogljiv procesor in boljša baterija omogočata daljši čas igranja, notranji hladilni sistem pa preprečuje pregrevanje naprave. Tu je še Game Launcher, nov dodatek za igralce iger za nadzor na porabo baterije in izklop nezaželenih oz. motečih obvestil. Uporabniki lahko svojo igro tudi posnamejo ali pa delijo zaslon in hkrati igrajo še z drugimi igralci. Zahvaljujoč aplikacijskemu programskemu vmesniku Vulkan API pa Galaxy S7 in Galaxy S7 edge prinašata še bogatejšo grafiko ob manjši porabi baterije in s tem še več užitkov ob igranju iger.

Izkušnja galaksije

Samsung je ponovno premaknil meje mogočega ter dvignil standard zmogljivosti tako strojne kot programske opreme in drugih storitev. Predstavil je pametni napravi, ki uporabnikom zagotavljajta optimalni način povezovanja, deljenja in organizacije vsakdanjega življenja in hkrati ponujata neštete opcije za maksimalni izkoristek slehernega trenutka in možnosti v življenju. Samsung je tako ponovno presegel do sedaj znane zmožnosti sodobne tehnologije in predstavil inovativne novosti za popolno izkušnjo mobilnosti.

Najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge bosta na voljo od 11. marca dalje.