Gorski svedri v Domu pod Storžičem / ljubitelji planin, gora in gorskega sveta in njihovo razdejanje

Ponavadi ne pišem o stvareh, ki so objavljene na Facebooku. Vendar me je objava oskrbnikov Doma pod Storžičem v katerem so pred časom gostili skupino Gorski svedri (ljubitelji planin, gora in gorskega sveta) prepričala, da je včasih potrebno to storiti in opozoriti na stvari, ki se dogajajo. Nisem preveril druge plati zgodbe, vendar dvomim, da bi oskrbnik lagal in si izmišljal stvari, ki jih je objavil.

Teden je minil, jeza se je malenkostno umaknila, žalost ostala. Ves ta čas sem razmišljal objaviti moje razmišljanje ali ne. Ker je prav da so o tem obveščeni tudi drugi oskrbniki in najemniki planinskih domov, tukaj moje pisanje.

Prejšnji teden smo v Domu pod Storžičem gostili skupino “ljubiteljev planin, gora in gorskega sveta” združenih pod ime GORSKI SVEDRI.

Ne glede na dogovor, da se prinese seboj samo pijača za aperitiv, temu ni bilo tako. Rdeče in zelene pločevinke, v platojih, so veselo romale iz nahrbtnikov na mize. Pridružila sta se jim še whiskey in opojni zeliščni napitek. Skratka alkohol je tekel v potokih. Vaš alkohol dragi Gorski svedri. Celo noč. Do jutra. In potem je sledilo, to kar mi ne da spati. Vrenje v vaših želodcih se je odločilo najti pot tam kjer ste bili vi. V sobah, po posteljah. Seboj ste imeli tudi junaka, ki ni zmogel poti do wc-ja in je veliko potrebo opravil na hodniku planinskega doma! Pa niti kasneje ni nihče od vas, Gorski svedri, bil sposoben tega pospraviti. Ne bruhanja, niti sranja. Pospravljala sta ga oskrbnika. Nič kriva nič dolžna. Vi ste se elegantno, v stilu usedli v vaše jeklene konjičke in odšli v tople domove. Ljubitelji planin in gorskega sveta.

Ne odrekam vam gostoljubja v našem planinskem domu. Verjemite mi pa, da vnosa alkohola v Dom pod Storžičem z vaše strani ne bom toleriral več.

Ves trud, mater, neprespane noči oskrbnikov, ki skrbijo za vas, da ste toplo sprejeti, da dobite na mizo kvaliteten obrok, postrežen s prijazno besedo, zvodeni ozr. je vržen proč, s tem ko vi meni nič tebi nič potegnete svoje dobrote iz nahrbtnika in si postrežete.

Upam, Gorski svedri, da tale post preberete in si vseeno malo zamislite. Privat žurke opravljajte v prihodnje nekje doma, pustite planinske domove gostom, ki koristijo naše usluge in predvsem ne delajo škode po hiši, sobah, hodnikih. Imejte kulturo tudi v vaših domovih. Prekomerno uživanje alkohola “odložite” v wc-ju, prav tako vaše “kakanje”. Žene in možovi bodo, sicer žalosti, ker boste neuporabni naslednje jutro, po drugi strani pa veseli, ker ne bodo pospravljali za vami.

Naj pride ta zapis tudi do ostalih oskrbnikov in najemnikov planinskih domov. Gorski svedri bodo iskali naslednjo destinacijo za njihov “žur plac”.

Za konec pa vseeno: Želim Vam srečen, varen in uspešen korak v letu 2019.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja