Dvig gotovine na bankomatih s konverzijo ali brez konverzije v drzavah brez Evra Dvig gotovine na bankomatih s konverzijo ali brez konverzije v drzavah brez Evra

Brez konverzije / dvig gotovine na bankomatih s konverzijo ali brez konverzije v državah brez evra?

Dvig gotovine na bankomatih s konverzijo ali brez konverzije? Poletje. Čas dopustov. Čas, ko se odpravimo preko meje na Hrvaško ali katero drugo državo, kjer nimajo evra in ugotovimo, da nam je zmanjkalo gotovine. Kaj torej izbrati v takšnem primeru, ko želimo dvigniti lokalno valuto?

Vedno izberite BREZ KONVERZIJE. Namreč, v tem primeru gre za menjalni tečaj kartične mreze, ki je za vas najugodnejši in boste dobili največ kun za izbrani znesek. Prav tako izberite to možnost, če plačujete na POS terminalu in vas prodajalec vpraša kako želite plačati. Predvsem pa uporabljajte za dvig gotovine bančno kartico in ne MasterCard kartice (dodatni stroški dviga). In bodite pozorni, če vam “lastniki bankomatov” želijo dodati še kakšne dodatne stroške za dvig gotovine

Če izberete S KONVERZIJO boste dobili manj kun, kajti tečaj bo določila banka, ki ima svojo korist v tem primeru. In razlike med brez konverzije in s konverzijo so lahko precej velike.

Predvsem pa pazite na svoje kartice!!

Dvig gotovine na bankomatih s konverzijo ali brez konverzije v drzavah brez Evra
Dvig gotovine na bankomatih s konverzijo ali brez konverzije v drzavah brez Evra
  1. Na Bankomatih drubže Abanka d.d. po Sloveniji, ponovem uporabnike za uporabo “tuje” (evropske) banke nagradijo s štirimi evri provizije. Tudi na znesek 10 EUR!

Komentarji so zaprti.