Je naslov pritegnil vašo pozornost? Če je odgovor da, potem vas zanima na čem temelji ta trditev, kajne? Se zavedamo, da skoraj 90 odstotkov nesreč pod vplivom alkohola povzročijo moški? Gre v naslovu še vedno za zavajanje? Ne! Gre za to, da si je včasih potrebno naliti “čistega vina” (ne dobesedno) in premisliti o svojem obnašanju za volanom.

V Sloveniji je alkohol del folklore. Navada. Nekaj o čemer se sploh ne pogovarjamo več, ampak je vsesplošno prisotno, predvsem pa je postalo del naše kulture.

Verjetno nisem edini, ki je že mnogokrat slišal besede – sem bil tako pijan, da sploh nisem vedel kako sem prišel domov. Še sreča, da sem se peljal, ker peš ne bi prišel.

Ja, živimo v letu 2019 in še vedno poslušam enake besede, kot sem jih v prejšnjem tisočletju. Namesto, da bi ljudje vsaj odgovorno pili – do sebe in do drugih, je očitno to misija nemogoče.

Glede na to, da sam še nisem poskusil alkohola v življenju imam seveda svoje mnenje o alkoholu v prometu. Jaz si želim, da bi bila dovoljena vsebnost alkohola v krvi voznika 0,0.

Naj se Slovenija pridruži Madžarski, Češki, Romuniji in Slovaški, kjer imajo takšno mejo alkohola. Verjamem, da bi se kljub protestom in jamranju velikega dela voznikov v končni fazi prilagodili tudi temu. Če bi bile kazni dovolj visoke, bi bilo precej več reda na tem področju. Ampak kot sem že zgoraj omenil – alkohol je pri nas nekaj sprejemljivega in se ga tolerira …

Zenske so boljse voznice
Zenske so boljse voznice