ales primc drekovod ales primc drekovod

Aleš Primc v “intervjuju” pri Možini o drekovodu / sramota za nacionalko

Včeraj je Jože Možina gostila Aleša Primca v oddaji Intervju in še enkrat znova dokazal, da oddaja ni namenjena intervjuju, ampak zgolj in samo agitaciji, ki jo je dopustil Primcu skozi celih 52 minut besedičenja. To, da voditelj ne opozori gosta na uporabo neprimernih besed – C0 kanal pač ni drekovod in da mu suflira pri vsakem odgovori, je pač odraz načina dela z “našimi” na nacionalni televiziji. Tudi ob pozivanju na proteste je bil Možina tiho, namesto da bi mu nalil čistega vina in postavil pravila. Pfuj in pfej in sramota za nacionalno televizijo. Takšne stvari sodijo mogoče na Nova24, …

Zakaj lahko vsak nepomembnež dobi prostor v etru na nacionalni televiziji? Vprašanje, ki sem si ga zastavil včeraj, ko je bil Aleš Primc gost oddaje pri Možini. Človek, ki ga je Možina predstavil kot rekorderja pri organiziranju protestov, si je s čem že zaslužil biti gost v tej oddaji? Da se ne bori več za otroke, ampak se bori proti “drekovodu,” kot je sam ves čas poimenoval C0 kanal? Da se bori za pitno vodo, čeprav je bil na drugem bregu, ko je šlo za referendum o pitni vodi?

Da ne bo pomote. Vsakomur je jasno, da je Primc zgolj in samo oportunist, ki skoči na vsako priložnost, da bi dobil pozornost v etru. Enkrat organizira proteste pred sodiščem. Drugič se bori za otroke. Tretjič je proti družinskemu zakoniku. Četrtič je proti “drekovodu”. In tako v nedogled.

Oseba, ki je sicer povsem benigna in nepomembna, pa vendar mu nacinalka da možnost, da svoje nebuloze govori v etru v nedeljo zvečer. Ker v Sloveniji res ni nobenega drugega človeka, ki bi imel vsebino in strokovnost o kakšni temi. Za zganjanje populizma in za prilivanje ognja na agendo SdSa v zadnjem času pa je bil očitno edina izbira. Pač Primc je skočil še na en vlak, ki mu bo, kot vsi do sedaj pobegnil pred nosom in bo ostal zopet osmoljenec.

Takšno vodenje oddaj, kot si ga privošči Možina, je zgolj in samo žalitev za zdravi razum. Namreč, voditelj ni za to v studiju, da suflira in pomaga gostu, ampak da mu zastavlja vprašanja, ki niso vnaprej dogovorjena in pripravljena. Ampak po včerajšnji oddaji nisem mogel izbrisati občutka, da je šlo ravno za to. Da je moral Možina opraviti svoje poslanstvo in pomagati Primcu, da je vse skupaj izgledalo kot “spontano,” v resnici pa je šlo za točno dogovorjeno taktiko.

Glede na to, da Primc sedaj skače na “drekovod,” se mi je zdelo najbolj smešno njegovo zaganjanje v institut 8. marec, ki bi moral kot on skočiti na ta vlak in se ukvarjati s tem. Nekako tako si predstavljajo domoljupci te stvari – da so orkestrirane, kot je to pri njih v navadi, in se nič ne zgodi “brez ukaza”. To, da on očita 8. marcu, da imajo finančne interese in mu pri tem voditelj ne skoči v besedo in mu pove, da se ne da obtoževati nekoga, ki ga ni zraven, je zgolj ena izmed stvari, ki dokazujejo, da Možina ni dorasel funkciji, ki mu jo namenjajo oz. si jo sam vzame.

To, da Primc laže o inšpekciji, je tudi nekaj, ob čemer Možina, ko se je pripravljal (no, ja, … ) na pogovor ne bi smel biti tiho. Ampak ti šment, saj sta Nova24 pa še en njihov desnosučni portal pisala o tem, čeprav je šlo za povsem drugo stvari in ni imelo veze s tem, je zgolj in samo dokaz neposobnosti voditelja.

Ampak to je nacionalna televizija, ki jo vodita osebi, ki sta na položaju nezakonito in ki si tako nekako predstavljata, da se delajo oddaje in ustvarjajo agende.

Žalostno je, da ministrstvo za kulturo in vlada ne storita ničesar ob tem in sta zgolj in samo tiho. Očitno jim je takšno stanje v interesu, saj se državljani ukvarjamo s tem in ne z njihovimi nespametnimi odločitvami, ki smo jim priča.

ales primc drekovod
ales primc drekovod