nasilje nasilje

Vrzi jo dol / ko se trop ponorelih najstnic spravi na sovrstnico in starši so zaprmej ponosni na svoje sončke

Vse več je nasilja med mladimi. Včeraj je na internetih zaokrožil posnetek tropa ponorelih in zblaznelih najstnic, ki so se spravila na sovrstnico. Snemali so, se smejali in očitno uživali v tem, da je skupina pretepala eno osebo. Še huje, nekdo iz ozadja je zavpil “vrzi jo dol”. Zagotovo so starši tega ponorelega tropa ponosni na svoje sončke!

Nasilje med vrstniki obstaja že od nekdaj. Vedno se najde nekdo, ki želi biti več kot ostali. Ker ne more biti boljši v drugih stvareh, se odloči, da bo to dosegel z nasiljem. Vse je stvar vzgoje staršev, kajne? In velikokrat sem vesel, da sem se odločil, da ne bom imel otrok, ker svet, v katerem morajo živeti otroci, ni svet, ki bi bil lep in prijazen do njih. Ker vedno obstajajo drugi, ki so drugače vzgojeni in ki imajo drugačne prioritete v življenju.

Če starši nimajo časa za lastne otroke, potem te otroke vzgaja “ulica” ali pa “tiktok”. In posledice so vidne vsak dan bolj, ko se dogaja vse več nasilja med vrstniki in ni čarobne palice da bi se to kdaj končalo, Seveda k temu pripomorejo tudi družbena omrežja, kjer izpadeš “car,” če si nekoga “prefukal” in to posnel in objavil.

No, tako si verjetno marsikdo predstavlja svet, pa vendar je realnost drugačna. Te ženske, ta trop žensk, ki se je spravil na sovrstnico, in vsi, ki so spremljali to, so zgolj dokazali, da so čreda ovac. Da blejajo v isti koš, ker pač je tako lažje in bolj preprosto. In starši teh sončkov so verjetno navdušeni, kakšne “monstrume” so vzgojili iz svojih otrok.

Sam se spomnim dogodkov iz mladosti, ko smo tudi v naših krajih “bulije”. “Carji” pa te fore. No, v bistvu “luzerji,” ki v življenju niso nič dosegli in so iskali svoje zadoščenje v fizičnem obračunavanju z drugimi. Ker sem bil spreten z jezikom, sem večkrat stopil vmes in miril strasti, čeprav sem imel 50 kg in bi me lahko z enim udarcem vsak podrl na tla. Pa vendar jih nisem nikoli “fasal”. In ko sedaj vidim taiste “frajerje,” jih pomilujem. Ker so ostali na enaki stopnji in se ni nič spremenilo od takrat. Njihov svet je pač takšen, kot je.

So pa verjetno zaznamovali marsikatero življenje v tistem času in verjetno ima kdo od teh “zaznamovancev” tudi še kakšne travme s tem. To je večje težava kot pa bolečina, ki jo občutiš po fizičnem obračunu.

Dogodek v Celje je simptom naše družbe. Čreda proti enemu. Ker je tako pač lažje. In kup publike, ki snema, se hihita in ploska. Namesto da bi bil med njimi vsaj nekdo, ki bi se zavedal posledic in tega, da mogoče bo naslednjič on, ker pač ne bo imel pravih “najkic” ali pa nekomu ne bo všeč, kako izgovarja “L”.

Žalosten je svet, v katerem živimo, ampak bistveno je, da so starši ponosni na svoje sončke, ki tako uničujejo življenja drugih ljudi. Nekoč so rekli “karma is a bitch,” … In ni hudič, da se to tem sončkom ne bo vrnil enkrat. Večkrat. Na povsem nepredvidljiv način.

Srčno upam, da bodo za to pristojne institucije pravilno odreagirale in da bodo sankcionirale to strahopetno dejanje. To, da se lahko takšni posnetki pojavljajo na družbenih omrežjih, pa je anomalija le teh in to bi bilo potrebno zakonsko urediti. Škoda je storjena in je ogromna. Posledice pa bodo vidne še dolgo.

  1. Otroci so ogledalo svojih staršev. Treba je oster postopek proti staršem. Ti otroci so vzgojno zanemarjeni, tako aktivni sodelujoči kot komentatorji. Res žalostno!

Komentarji so zaprti.