Biona vapaće veganski čevapčiči 1 Biona vapaće veganski čevapčiči 1

Biona vapaće / veganski čevapčiči

Pred časom sem v DM trgovini opazil veganske izdelke podjetja Biona in jih nabavil. Doma sem ugotovil, da gre za podjetje iz Sarajeva, in posledično sem se odločil, da najprej poskusim njihove vapaće – veganske čevapčiče. Zanimivo ime in zanimiv izvor te veganske hrane.

Naj na začetku poudarim, da ne iščem “mesa” v hrani, ampak si dam možnost, da poskusim različno hrano in različne okuse. Še posebej tiste okuse, na katere sem že povsem pozabil v času svojega veganskega prehranjevanja.

Biona ima v svoji zbirki veganske hrane tudi veganski “polpet” in ćufte. Sicer pa sem opazil, da imajo na svoji spletni strani še veliko več proizvodov, primernih za vegansko prehranjevanje.

Ampak nazaj k vapaćam. Deset vapać je pakiranih v eni škatli, ki stane 4,79 evra. Za prvič sem se odločil, da jih pripravim “pet v pol,” ampak brez “lepinje”. Enostavno sem jih popekel na olivnem olju in dodal malce popra.

Pričakoval sem “žagovino”. Zakaj? Ker sem enkrat že poskusil nekaj takšnega, vendar sem hitro ugotovil, da to ni zame.

Vapaći so me pozitivno presenetili. Sestavine niso suhe in dejansko imajo okus – seveda se da z dodatkom različnih sestavin ustvariti dober okus, ki sicer ne spominja na meso (vsaj ne mene), ampak je okusen in verjamem, da če bi jih pekel na žaru in polil s pivom, zraven postregel čebulo in ajvar, bi verjetno marsikaterega vsejedca prepričal, da gre za prave čevapčiče.

Sploh ni slabo. Sicer se ne bodo znašli na mojem jedilniku, bom pa drugo polovico vapaćev testiral pri tistih, ki radi jedo meso.

Naslednjič poskusim Biona burger, kjer bom lažje delal primerjavo z ostalimi, ki so na trgu in sem jih tudi že preizkusil in me niso ravno fascinirali.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!