nogomet eon tv nogomet eon tv

Zatemnitev programov med evropskim prvenstvom v nogometu / rešitev je EON aplikacija

Za mesec dni se bo čas vrtel okoli nogometne žoge in evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji. Slovenija je včeraj igrala 1:1 z Dansko. Ker nacionalka ne prenaša vseh tekem, bi si marsikdo rad ogledal še ostale tekme. Ampak pri tem naleti na težavo – programi, kjer se prenaša nogomet, so v Sloveniji zatemnjeni. V mislih imam HTV in jeza nogometnih navdušencev je ogromna. Rešitev je EON aplikacij ali pa iskanje brezplačnih “streamov” na spletu. RTV Slovenija ima pravice za eno tekmo na dan. Ostalo prenaša Sportklub Slovenija – T2, Telekom Slovenija in A1 nimajo teh programov v programski shemi.

Ko je nogomet na sporedu, se življenje ustavi. V soboto na Krku sem šel v času igranja njihove reprezentance v trgovino. Kot izumrlo je bilo vse skupaj. Samo par turistov. Pogled na lokale, ki so vsi opremljeni z velikimi TV zasloni, pa je povsem drugače. Hrvati se oblečejo, oblečejo svoja vozila in predvsem na vsakem koraku je vidno, da oni živijo za nogomet. V Sloveniji je precej drugačna scena. Ampak tudi Slovenci radi gledajo tekme Hrvatov.

Ker pa gre za pravice do prenosa, ki so vezane na določeno regijo – v primeru Hrvaške na njihovo državo, morajo operaterji v Sloveniji zatemniti programe HTVja v času nogometne tekme. To ni krivda operaterja, ampak tako pač je v svetu, kjer se spoštujejo avtorske pravice.

EON paketi omogočajo gledanje nogometnih teken. Lahko zakupite prepaid – na Shoppster.si ali Petrolu za tri mesece, za 29,90 (do pred časom je bila cena 15 evrov). In tako lahko gledate nogometne tekme na pametnem televizorju, tablici ali mobilnem telefonu. Tudi v tujini.

Ampak ena slabost EONa je, da v njihovi shemi ni tekem NBA, kjer Luka igra v končnici. In potem potrebujem še T-2 aplikacijo, da lahko spremljam NBA. Ja, čudovit svet je to.

  1. 29,90 EUR za 3 mesece prepaid … torej so praktično podvojili ceno. Me prav zanima ali je ta dvig le zdaj, zaradi EURO2024 (uboga TVSLO namreč ne more kupiti vseh tekem), ali pa bo taka cena ostala tudi v prihodnje. A mogoče veš? Verjetno so ugotovili, da se premalo uporabnikov prepaida odloči potem za redno naročnino in se jim pri stari ceni prodajanje prepaid paketov več ne splača.

  2. Ja, še sreča, da sem pogledal ceno tega prepaida, ker je bil do sedaj 15 evrov. In ko sem videl to ceno mi ni bilo čisto nič jasno. Verjetno zgolj zaradi nogometa takšna podražitev.

  3. EON aplikacija (preko Telemacha) po novem na pametnih TV-jih ne deluje več, ker so se pri Telemachu odločili spremeniti njihovo politiko. Workaround je pač screen share ali pa HDMI kabel.

    1. Zanimivo. Jaz na Hrvaškem gledam vse programe preko EON aplikacije na televiziji – dol imam Hrvaški Telekom za mobilnega operaterja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja