V zapisu Bojan Požar zavaja / primer Mramor in vsega je kriv Gregor Golobič sem se dotaknil zanimive teme – da Bojan Požar ščiti in rešuje Metko Tekavčič. Seveda sem imel prav in tudi nadaljnje pisanje Bojana Požarja je prozorno in povsem predvidljivo. Sedaj, ko so v javnost prišli še novi podatki o Metki Tekavčič (prejela je  17.400 evrov bruto dodatkov za pripravljenost, je programska direktorica poslovne akademije IBA (International Business Academy) (vir) in na dekansko konferenco v Budimpešto se bo odpeljala s taksijem (vir)) mora Bojan Požar začeti s spinom.

Kako? Zelo preprosto. Najti je potrebno zgodbo, ki nima nobene veze več z ničemer – v tem primeru se je odločil, da bo vzel kot problem ministra Mramorja in njegovo vračilo denarja. Ker v to zgodbo spada tudi Maja Makovec Brenčič in bo spin slonel na njej – da se namiguje, da bo morala odstopiti ona. Seveda mora vnaprej sanirati škodo, ki bi se lahko dotaknila Metke Tekavčič in vanjo vplesti tudi Gregorja Golobiča – kajti če ni Gregorja v zgodbi, potem ne more priti do spina.

No, ker se zaveda, da je prozoren, si vnaprej opere roke tudi s tem, da zapiše (vir):

Vplivni krožek okoli nekdanjega predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča pa naj bi zato, ker zdaj utegne pasti “njihova ministrica” Maja Makovec Brenčič, za politično kompenzacijo ter odvrnitev pozornosti spinal nove medijske napade na dekanjo Ekonomske fakultete Metko Tekavčič

V bistvu, spin by the book. Na žalost prevečkrat uporabljen, predvsem pa preveč prozoren. Tudi za Bojana Požarja, ki včasih ni delal takšnih napak in ni bil tako predvidljiv. Ampak časi se spreminjajo in njegove informacije so zgolj samo še ene izmed mnogih na spletu.

Mogoče se Bojan Požar ne zaveda, da bi si moral najti novo “tarčo”, saj Gregor Golobič ne sproža več enakih reakcij, kot jih je še pred par leti, predvsem pa da se ljudje več ne ukvarjajo z zgodbami in insinuacijami iz preteklosti.

Če bi Gregor Golobič držal vse niti iz ozadja v svojih rokah, potem se mu ne bi zgodilo to, kar se mu je zgodilo pred leti. Ampak težko je, če ni drugega “role modela” za potenciranje spina v Sloveniji.