Zadnje čase sem priča najbolj abotnim “skečem”, kar sem jih videl v zadnjih par letih. Producira jih stranka SDS in z njimi opozarja, da premislite, preden izberete. Tudi “skeč” s pizzo sodi v kategorijo bizarnosti, saj so želeli pokazati kako dobri so oni in kako slabe so Murgle. Da. Pizzerija Murgle ima glavno vlogo v tem “skeču”.

Ampak lepo po vrsti. Za diskreditacijo se SDS opira na najbolj osnovne stvari – ni govora o njihovem programu, ni govora o prihodnosti pod njimi, ampak gre zgolj za tekmovanje in predvsem “omalovaževanje” vseh ostalih. V tem primeru so naredili primerjavo s pizzo, ena je SDS, druga je iz Murgel. In slednje je samo polovica. Pa vendar, so pozabili na kup stvari, ki so še kako pomembne:

  • svoje pizze ne pokažejo, kar pomeni, da ljudje kupujejo “mačka v žaklju”, če dajo glas za njih. Glede na to, da niso pomislili na to, se mi zdi celoten ta oglas totalen mimosunek.
  • pizza ni slovenska jed. Bi pričakoval od takšnih “domoljupcev”, da bodo izbrali vsaj nekaj, kar je našega in kar je njim še kako pomembno. Glede na to, da niso pomislili na to, se mi zdi celoten ta oglas totalen mimosunek.
  • mogoče sem samo jaz zgrešil – ampak v “skeču” ne vidim, da bi kdo plačal pizzo. Kaj želi stranka SDS sporočiti s tem? Mogoče to, da je za njih vse zastonj?
  • produkcija in akterji v “skeču” so vsekakor vrhunski. Predlagam, da tole naslednje leto tekmuje na “kanskih desnih” in DOFu (desničarskem oglaševalskem festivalu. Tole si zasluži priložnost, da svet vidi, kakšni geniji stojijo za stranko SDS.
  • celotna komunikacija “skeča” je precej primitivna. Upam, da to ni način komunikacije SDSa s svojimi podporniki, ki se navdušujejo nad tem “skečem”. Vendar obstaja velika možnost, da je tako.

Stranki SDS predlagam, da si naslednjič mogoče omisli produkcijo, igralce, predvsem pa scenarista, ki bo imel malce večji “insight”, predvsem pa malce več kreativne žilice. Po drugi strani pa razumem, da je vaša ciljna skupina navdušena nad vsem, kar jim ponudite. In tudi ta “skeč” je marsikoga navdušil – ali pa gre za ukaz z vrha, da ga morajo vsi hvaliti, ker je bil narejen znotraj stranke SDS.