Zadnje čase sem priča najbolj abotnim “skečem”, kar sem jih videl v zadnjih par letih. Producira jih stranka SDS in z njimi opozarja, da premislite, preden izberete. Tudi “skeč” s pizzo sodi v kategorijo bizarnosti, saj so želeli pokazati kako dobri so oni in kako slabe so Murgle. Da. Pizzerija Murgle ima glavno vlogo v tem “skeču”.

Ampak lepo po vrsti. Za diskreditacijo se SDS opira na najbolj osnovne stvari – ni govora o njihovem programu, ni govora o prihodnosti pod njimi, ampak gre zgolj za tekmovanje in predvsem “omalovaževanje” vseh ostalih. V tem primeru so naredili primerjavo s pizzo, ena je SDS, druga je iz Murgel. In slednje je samo polovica. Pa vendar, so pozabili na kup stvari, ki so še kako pomembne:

 • svoje pizze ne pokažejo, kar pomeni, da ljudje kupujejo “mačka v žaklju”, če dajo glas za njih. Glede na to, da niso pomislili na to, se mi zdi celoten ta oglas totalen mimosunek.
 • pizza ni slovenska jed. Bi pričakoval od takšnih “domoljupcev”, da bodo izbrali vsaj nekaj, kar je našega in kar je njim še kako pomembno. Glede na to, da niso pomislili na to, se mi zdi celoten ta oglas totalen mimosunek.
 • mogoče sem samo jaz zgrešil – ampak v “skeču” ne vidim, da bi kdo plačal pizzo. Kaj želi stranka SDS sporočiti s tem? Mogoče to, da je za njih vse zastonj?
 • produkcija in akterji v “skeču” so vsekakor vrhunski. Predlagam, da tole naslednje leto tekmuje na “kanskih desnih” in DOFu (desničarskem oglaševalskem festivalu. Tole si zasluži priložnost, da svet vidi, kakšni geniji stojijo za stranko SDS.
 • celotna komunikacija “skeča” je precej primitivna. Upam, da to ni način komunikacije SDSa s svojimi podporniki, ki se navdušujejo nad tem “skečem”. Vendar obstaja velika možnost, da je tako.

Stranki SDS predlagam, da si naslednjič mogoče omisli produkcijo, igralce, predvsem pa scenarista, ki bo imel malce večji “insight”, predvsem pa malce več kreativne žilice. Po drugi strani pa razumem, da je vaša ciljna skupina navdušena nad vsem, kar jim ponudite. In tudi ta “skeč” je marsikoga navdušil – ali pa gre za ukaz z vrha, da ga morajo vsi hvaliti, ker je bil narejen znotraj stranke SDS.

5 Responses to SDS pizza skeč in Murgle / ne pokažejo, kakšna je njihova in pomembno je, da diskreditirajo druge

 1. Joško pravi:

  Upam, da se bo nekdo spomnil narediti parodijo na to reklamo, kjer se pri eni pici vidi da dobiš vsaj polovico, ko pa odpreš drugo je pa škatla prazna :)

 2. Haha pravi:

  Po drugi pizzi bruhaš.

 3. njija pravi:

  Oglas je dejansko smešen. Meni verjetno ne samo na način, kot so ga predvideli avtorji.
  Še bolj smešno pa je videti takšne “analize”.
  Hvala, še naprej delaj to.
  Škoda je ista, kot če ti v tem času ne bi počel nič, v vseh drugih variantah pa bi bila večja.

 4. POBA pravi:

  Dragi, če vam pizza ni všeč, poslušajte novodobno Verdijevo pesem o drugorazredni državljanih o bančnih luknjah, ki ste jih kopali.

 5. Dominik pravi:

  Mislim da tudi če bi skeč naredil Spielberg, bi ti po skeču udrihal zgolj zato, ker ga je naredil SDS. Sem bil vrsto let mnenja da razdor v politiko vnaša zgolj JJ, pa sedaj vidim da je pri njegovih fanatičnih nasprotnikih popolnoma enako. Žal :(

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.