SDS Ad Library Facebook SDS Ad Library Facebook

Vas zanimajo oglasi stranke SDS na Facebooku / Facebook Ad Library

Facebook je pred časom predstavil Facebook Ad Library – platformo, kjer lahko preverite oglase političnih strank, podjetij in blagovnih znamk. Seveda so mene najbolj zanimali oglasi stranke SDS, ki zadnje čase vlagal enormne količine denarja v oglaševanje na Twitterju in Facebooku. Očitno se zgledujejo po Trumpu in njegovemu propagandnemu stroju, ki ga je pripeljal do zmage na volitvah.

Vas zanima, kaj SDS oglašuje na Facebooku? Sam sem bil presenečen nad vsemi temi oglasi, ki jih mora nekdo koncipirati in tudi vizualno opredmetiti. Glede na to, da ne gre za majhno količino oglasov imajo verjetno temu namenjenih precej resursov in tudi precej kapitala. Pa saj smo tega že navajeni, kajne? SDS pač poskuša posnemati tuje primere “dobre prakse”, vendar imajo pri tem eno težavo – to delajo vedno s faznim zamikom par let, kar pač spremeni celotno sliko.

O čem “obveščajo” oglasi SDSa na Facebooku? Seveda niso mogli mimo negativne kampanje, ki se bo v naslednjih tednih vse bolj stopnjevala:

  • Ste vse življenje glasovali za levico, ta pa vas vedno znova razočara? Čas je, da na teh volitvah vi razočarate levico!
  • Za učinkovito zaščito evropskih meja! #SDSzate
  • Na vprašanje kdo je odgovoren za veliko zamudo pri koriščenju evropskih sredstev, Vas je v Posvetu z volivci kar 84,21% odgovorilo, da sta za to krivi vladi Mira Cerarja in Marjana Šarca.
  • Naše družine so naše korenine in središče evropske identitete, ki temelji na krščanskih vrednotah.
SDS Ad Library Facebook
SDS Ad Library Facebook