Zapora Parmove ulice na odseku med Drenikovo ulico in ulico Bezigrad do konca septembra Zapora Parmove ulice na odseku med Drenikovo ulico in ulico Bezigrad do konca septembra

Zapora Parmove ulice na odseku med Drenikovo ulico in ulico Bežigrad do konca septembra

Zapora Parmove ulice na odseku med Drenikovo ulico in ulico Bežigrad se prične danes in bo trajala do konca septembra. Obvoz bo po Samovi ulici in Dunajski cesti. Mestni avtobusi na liniji 14 bodo vozili po spremenjeni trasi.

Danes je MOL začel s celovito prenovo Parmove ulice, v okviru katere bodo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bodo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujejo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa.

Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano. Obnova bo predvidoma potekala eno leto.  Vrednost investicije je slabih 3,6 milijona evrov (brez DDV). Večino sredstev so zagotovili v proračunu MOL, skoraj 380.000 evrov pa so prejeli iz kohezijskih sredstev (85% sofinanciranja) in iz državnega proračuna (15% sofinanciranih sredstev).

Vsem udeležencem v prometu svetujejo, da aktualne informacije o mobilnosti in zaporah cest spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.