Zadnje dni se beseda janšisem pojavlja precej pogosto. Desnica ob njej skače v zrak in grozi s kazenskimi postopki. Sicer ne razumem zakaj, ko pa je beseda janšizem definirana v Slovarju slovenskega knjižnega jezika.

janšízem -zma m / politična usmeritev, kot jo razvija in zastopa slovenski politik Janez Janša: nasprotniki in zagovorniki janšizma (vir)

Zakaj bi torej ta beseda desnici predstavljala težavo? Mogoče zato, ker se konča na izem? Ali pa zgolj za to, ker se snežinke počutijo ogrožene, če kdo uporabi to besedo v kontekstu? Mogoče gre pa zgolj za to, da ne razumejo pomena beseda in si predstavljajo, da kdo grozi Janezu Janši ..

Le zakaj bi si kdo želel tega v Sloveniji? S tem bi Janez postal mučenik in iz zgodovine smo se lahko naučili marsikaj o mučenikih in njihovih sledilcih.

Če pa desni pol ne razume pomena besede janšizem, to več pove o njih, kot pa o tistih, ki to besedo izgovorijo ali jo napišejo. Ja, zdi se mi precej smešno da se snežinke takoj počutijo ogrožene.

Škoda, ker nimajo enakih vatlov, kajti ko oni grozijo s smrtjo, poboji, streljanjem, … pri njih gre za svobodo govora. Saj to je jasno, kajne?