V soboto sem kuhal za Kuhaj kot chef. Chef Marko Brinar mi je pokazal, da lahko veganska sladica češnjeva pregreha, kot jo je poimenoval in jo preprosto naredimo doma, izgleda tako kot sladice v Michelinovih restavracijah. Jeap. In če bi mi kdo prinesel takšno sladico na krožniku, bi bil skeptičen, da gre za vegansko.

Kuhanje skupaj s chefom je vedno zanimivo. Medtem ko kuhata ti odkrije takšne in drugačne skrivnosti, ki jih sicer ne bi sam nikoli odkril, pa vendar jih vrhunski kuharji uporabljajo pri svojem ustvarjanju:  dodajanje soli v sladico, uporaba sode bikarbone, pravilno temperiranje čokolade, priprava rastlinskega napitka in dejstvo, da lahko doma pripraviš “zero waste” sladico.

Glede na to, da je trenutno sezona češenj, se je Marko odločil za sladico s češnjami … In kako je vse skupaj izpadlo? Več kot odlično!

Spodaj je video najinega kuhanja, kjer mi je Marko dal koristne informacije o sami sladici in tudi o njegovem načinu razmišljanja o hrani – srčno upam, da bo imel kmalu kakšno kuharsko delavnico, kajti že v 45 minutah sem dobil toliko informacij, ki jih bom z veseljem uporabil pri svojem ustvarjanju, da si želim, da bi šel k njemu na celodnevno delavnico!

Live video najinega ustvarjanja:

Recept in rezultat najinega ustvarjanja: